Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Fidesz felkészült az önkormányzati választásokra
A Fidesz felkészült az önkormányzati választásokra Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. szeptember 30.

ImageA korábbi választásokhoz hasonlóan, idén is működik majd az Új Demokrácia Központ, ahol az állampolgárok bejelenthetik azokat a visszásságokat, amelyekről tudomást szereznek. Emellett feláll a Fidesz alternatív szavazatszámláló rendszere is. A Fidesz felkészült az önkormányzati választásokra, többek közt ezt az is mutatja, hogy ismét működik majd az Új Demokrácia Központ mondta el Kósa Lajos. A Fidesz ügyvezető alelnöke arra is kitért, a választások tisztasága közügy, ezért tartották fontosnak még 2006-ban egy olyan központ létrehozását, ahol az állampolgárok bejelenthetik a választásokon tapasztalt visszásságokat.

 

A pártszövetség alelnöke hozzátette: a Fidesz alternatív szavazatszámláló rendszere is életbe lép október harmadikán, ami nemcsak az önkormányzati választások tisztaságát szavatolja, hanem a választók gyorsabb tájékoztatását is elősegíti.

---- Nem csorbul a demokrácia

Debrecen polgármestere újságírói kérdésre válaszolva visszautasította azt a vádat, hogy a Fidesz a demokráciát csorbító módon túlterjeszkedett. - Minden párt annyi jelöltet indít a választásokon, amennyit tud. Ez pedig elsősorban azon múlik, hogy az adott pártot hány aktivista támogatja munkájával - jelentette ki. A jelöltek számából világosan látszik, hogy más pártok ez év őszén kevésbé jól bírkóztak meg e feladattal, mint a Fidesz - reagált Kósa Lajos.

Mindezek mellett az alelnök azon észrevételének adott hangot, hogy továbbra is azok próbálják demokráciára tanítani a kormánypártot, akiknek húsz év sem volt elegendő arra, hogy elsajátítsák a demokrácia alapvető játékszabályait. Az MSZP-re utalva Kósa Lajos kifejtette, hogy alkotmányjogi lehetetlenséggel kampányolnak akkor, amikor azt mondják, megválasztásuk esetén valódi ellensúlya lesznek a kormányzatnak.

- A magyar szabályozás szerint a helyi önkormányzatok pusztán végrehajtói a kormányzati döntéseknek, azokat nem bírálhatják felül - jelentette ki. A helyi érdekek érvényesítésének legalkalmasabb terepei azonban mégiscsak az önkormányzatok, így az alelnök mindenkit arra bíztat, hogy most vasárnap menjen el szavazni.

---- A választók szava dönt

A Jobbik pozícióhalmozást firtató kampánya kapcsán Kósa Lajos elmondta, hogy minden parlamenti frakcióban ülnek olyan polgármesterek, akiket saját településükön az emberek felhatalmaztak a város vezetésére és emellett a parlamenti képviseletre is. Az ügyvezető alelnök azt is nyílvánvalóvá tette, hogy az új választójogi törvény megalkotásakor újra kell majd gondolni az országgyűlési képviselőkre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályozást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >