Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Tanúkat keresnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

ImageMint arról korábban hírt adtunk, az enyingi járőrök még szeptember 19-én vasárnap délelőtt Enying belterületén figyeltek fel egy Mercedes gépkocsira és az azt vezető sofőrre. A 25 éves enyingi férfit ugyanis felismerték, és tudták, hogy körözés van érvényben ellene. A férfi meglátva a rendőrautót, menekülni kezdett. A járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használtak, azonban a sofőr nem állt meg az autóval, hanem nagy sebességgel haladt tovább. A nedves úton azonban megcsúszott, és egy távközlő oszlopnak, majd egy kerítésnek csapódott.

 

A személyt a balesetet követően elfogták a rendőrök. Mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a fehérvári kórházba. Könnyű, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

„Megállapítást nyert, hogy a Székesfehérvári és a Móri Rendőrkapitányság is körözést adott ki ellene. A férfit így a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, három napig a kórházban őrizték.” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek Németh – Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője.

Mint kiderült, a móri rendőrök egy zaklatás ügyében keresték, míg a fehérvári nyomozók egy nyár elején Enyingen történt lopási kísérlet miatt. A 25 éves férfi négy szintén huszonéves társával szakított ki egy ATM automatát egy fehér Crysler gépkocsival, de végül a lopás meghiúsult, mert az automatát nem tudták elvinni. Négy társát még a nyáron elfogták a rendőrök, őt azonban akkor nem találták, így elfogatóparancsot adtak ki ellene. Most a lopás kísérlet elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A fehérvári nyomozók vizsgálják, hogy az ötfős társaság összefüggésbe hozható-e más a környéken történt hasonló bűncselekmények elkövetésével. A vasárnapi enyingi közlekedési balesetet, illetve az azt megelőzően történteket a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A rendőrség kéri azok jelentkezését, akik szeptember 19-én 09 óra 45 perc körüli időben Enyingen a Bástya utcában, illetve annak környékén látták a Mercedes E 280 típusú gépkocsit, amint a rendőrautó elől menekül, jelentkezzenek a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán a 22/541-600-os telefonszámon, vagy tegyenek bejelentést a 107-es vagy a 112-es segélyhívók bármelyikén.

 
< Előző   Következő >