Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow THE FLIPPERS : DZSOKI JÚING BOSSZÚJA
THE FLIPPERS : DZSOKI JÚING BOSSZÚJA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

Image„Színház az egész világ!” - akár ez is lehetett volna a székesfehérvári FLIPPERS zenekar legújabb nagylemezének címe. Az album valóban olyan meglepetésszerű újdonságokkal szolgál a hallgató számára, amelyet azt a korábbi beharangozók alapján várni lehetett. A „Miss Sixty” címet viselő első korong után a fiúk ezúttal egy kis időutazást tesznek : visszakanyarodnak a retrohoz, és a film világának ismert figuráit jelenítik meg (Hagymás bab, Gombóc Artúr rettenetes fogyókúrája, A színész álma stb.)

 

Ez a párhuzam nem véletlen : a lemez szerzőjét, Bérces Viktort annak idején a székesfehérvári Vörösmarty Színház gyerekszínészeként ismerhette meg a közönség.

„A zene mellett mindig is vonzott a színház világa. Mindkettő színpadi munka, ami a közönségért, a hallgatóért, a nézőért létezik. A Flippers-ben viszont azt szeretem, hogy mindeközben mi is jól szórakozunk, hiszen az új lemezünkön olyan alakokat jelenítünk meg, amelyeken nem csak mi, hanem több generáció is felnőtt. Mindezt itt tesszük Magyarországon, éspedig magyar módra. Nem kell félni egy panelház látványától, a Dallast is ott néztük. Többek között ezért is sikerült megtalálni a közös pontot a közönséggel, ami leírhatatlanul jó élményt jelent egy-egy koncert során”.

A lemez „Budapest Bugi” c. dala már fut több fővárosi rádióban, a vidéki frekvenciákon pedig a ’30-’40-es évek hangulatát idéző „Friss nyári szél” , „Carpe Diem” és „Balhé van a diszkóban” c. számokat lehet hallani. A dalokat profi hangszerelés és élő hangszeres játék jellemzi, még Viktor (olasz nagybácsijától kapott !) tangóharmonikája is megszólal az egyik dalban.

Image
.

„Hiába élünk mindenttudó szoftverek világában, a szaxofon az szaxofon marad. Nagyon örültem, hogy olyan kiváló diplomás művészek, mint Cserta Balázs (szaxofon), Bellada István (pozan) és Szűcs Krisztián (trombita) elfogadták a meghívásomat és szerepelnek a lemezen. Emellett három kiemelkedő tehetségű, fiatal zenész is megtisztelt a részvételével : Sztupovszky Tamás énekes, Mocsár László gitáros és Szalay Huba szájharmonikás. Hosszú a lista, de több szem többet lát !” – vallja Viktor.

A zenekar őszi lemezbemutató turnéállomásainak helyszínei:

2010. október 9 PETŐFI MOZI (Székesfehérvár, 21.00); október 14 JAM PUB (Bp. 21.30); november 6 Dodge City (Székesfehérvár, 23.30).

A zenekar felállása természetesen továbbra is változatlan:

az énekes-zongorista Bérces Viktor mellett Forgács Róbert gitározik, Poszavecz Balázs dobol, Rádl Péter szaxofonozik. Emellett az együttes kiegészül Dobos András basszusgitárossal / Kensington Road (DE) /, Szűcs Krisztián trombitással (Pál Utcai Fiúk, Jambalaya) és Csikós Péter kongással.

 „Nagy zenekar, nagy élvezet” – így summázza Viktor a csapat eddigi tevékenységét.

Az idei tervek között szerepel még egy videoklipp és sok sok koncert. Egyszóval : RETROBULVÁR 2010, kalandra fel !

Hozzászólások
Bikádi Kata  - Alba Orient Hastánc gála   |2010-10-07 20:26:12
Ramóna!

Sajnos nem tudom ki vagy, de sajnos Számodra lemaradt az est
lényege!
Tanácsolnám előbb alaposan járd körbe azokat a dogokat amihez
hozzá akarsz szólni!
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >