Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lázár: A foglalkoztatási rendszer kedvezzen a fiataloknak!
Lázár: A foglalkoztatási rendszer kedvezzen a fiataloknak! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. október 06.

Image"Internetes fogadóórát" tartott Lázár János. A fogadóórán számos más téma mellett szóba került a fiatalok helyzete, az elszámoltatás tempója, a cigányság integrációja, és a devizahitelesek megsegítésének mikéntje is. - Arra a kérdésre, hogy hogyan kívánja a kormányzat megakadályozni a fiatalok kivándorlását az országból, Lázár János úgy válaszolt: a Fidesz kormányzásának sikere ezen a kérdésen múlik. Azaz azon, hogy ennek a generációnak képes lesz-e a mostani kormány új esélyt és új lehetőségeket biztosítani. A foglalkoztatási, adó-, és szociális rendszernek egyértelműen a húszas, harmincas generáció számára kell kedveznie.

 

- Ezt az elvet leghamarabb a jövő évben tudjuk érvényesíteni a családpolitikában és az adórendszerben. Akkor leszünk sikeresek, ha Ön négy év múlva úgy érzi, hogy komoly esélyt kapott egy normálisabb életre, és az ország az Ön számára lehetőséget, és nem kényszereket jelent - válaszolta a fideszes politikus.

A fidesz.hu fórumára beérkezett egy, a cigányság integrációját firtató kérdés is, melyre Lázár János úgy reagált: számukra nincsenek tabuk, így a cigányság problémáit sem kezelik annak. Véleménye szerint ne csak annak legyen joga, aki bűncselekményeket követ el, hanem a kárvallottaknak is.

- Ne csak annak legyen joga, aki visszaél a szociális segéllyel, hanem annak is, aki fizeti (lásd, három csapás, segélyezés szigorítása) - jegyezte meg Hódmezővásárhely polgármestere, majd hozzátette: számukra minden ember egyforma. - Mindenkinek joga van a felzárkózásra, és mindenki köteles az együttélés szabályait betartani - írta válaszában a frakcióvezető.

Image
Fotó: Fidesz

Közölte: megfékezik a politikusbűnözést, korlátozzák a politikusok álláshalmozását. - 2014-től bevezetjük, hogy férj és feleség ne lehessen parlamenti képviselő - írta.

A devizahitelesek megsegítésével kapcsolatban Lázár János kifejtette, a svájci frank szárnyalása döntően nem magyar jelenség, a befektetők svájci valutát vásárolnak, invesztíciójuk védelme érdekében. A külföldi sajtó vegyes érzelmekkel fogadja a bankadó bevezetését és a devizahitelesek védelmét.

Válaszában a fideszes politikus kitért arra is, hogy a kormány elsősorban az itt élőknek kíván megfelelni, és nem a külföldi publicistáknak, azonban - Lázár szerint - több cikk kitapinthatóan üzleti nyomásgyakorlás, és nem több annál. - Vannak cikkek, amelyeket a szocialisták megmondóemberei diktáltak, nem törődve azzal, hogy sok magyar családnak súlyos károkat okoznak - hangsúlyozta.

Az egyik fórumozó az elszámoltatással kapcsolatban megjegyezte, hogy a kormányzat eddigi tevékenysége csak a "felszín kapargatása", és feltette a kérdést, hogy várható-e lényegi előrelépés az ügyben.

- Ásunk, ásunk, csak jó munkához idő kell. Tudomásom szerint 42 büntetőeljárás van folyamatban, és az MSZP börtön- illetve fogdafrakciója már több tucatra rúg. Vannak ügyek, ahol a dokumentáció több tízezer oldal. Kiemelten fontos feladatunk a számonkérés, ami pártállástól függetlenül mindenkire vonatkozik. Ha fideszes érintett lenne vagy lesz, rájuk még keményebben vonatkoznak mindezek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >