Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kukoricásból csaptak le a rendőrök a kábel-tolvajokra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 07.

ImageTegnap reggel tett bejelentést a Polgárdi Rendőrősre a Tapolca-Budapest között közlekedő gyorsvonat jegyvizsgálója, hogy Polgárdi és Füle állomások között egy földes utat keresztező fénysorompóval ellátott vasúti átjárónál két személy a vasúti pályatest kapcsoló szekrényét feszegeti. A jelzést követően azonnal a helyszínre mentek a polgárdi nyomozók, akik a vasúti sín mellett található kukoricáson keresztül közelítették meg a párost.

 

Akkor fogták el őket, amikor egyikük egy baltával feszegette a kapcsoló szekrényt, míg a másik férfi néhány méterre tőle kezében egy fehér zsákkal figyelte. A rendőrök az elfogást követően mind a két személyt előállították a Polgárdi Rendőrőrsre. A helyszínen talált különböző szerszámokat, kesztyűket, zsákokat valamint a szekrényből kiszakított kábeldobozt és kábeleket - melyeknek értéke meghaladja a 200.000.- Ft-ot - a nyomozók lefoglalták.

Németh – Kész Mónika r. századostól, a FM RFK szóvivőjétől megtudtuk, hogy a 23 éves és a 22 éves elkövetőket lopással, valamint közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg. Mind a ketten beismerő vallomást tettek, és elmondták, hogy a kábeleket egy színesfémátvevő helyen szerették volna leadni. Kihallgatásukat követően mind a kettőt bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök.

 
< Előző   Következő >