Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Sebzett vadként vár ránk a Salzburg
Sebzett vadként vár ránk a Salzburg Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. október 10.

ImageHősies küzdelemben mentett pontot pénteken este a Sapa Fehérvár. Ugyanekkor a Red Bull Salzburg súlyos vereséget szenvedett Bécsben. Így hazai pályán minden bizonnyal szeretnék majd kiköszörülni a csorbát. - "Kihoztuk a maximumot a pénteki találkozóból. Tartalékos volt a csapatunk, és az első harmadot követően úgy tűnt, elment a hajó. De ismét megmutattuk, hogy hazai pályán, közönségünk támogatásával még az ilyen nehéz helyzetekből is ki tudunk keveredni, még erős és jól játszó ellenfelekkel szemben is, mint a Klagenfurt" - mondta Énekes Lajos, pályaedző.

 

"Az első játékrészben sok kiállítást szedtünk össze, az ellenfél pedig igazolta, hogy hatékonyan tudja kihasználni a fórokat. Tartottunk attól, hogy a meccs folyamán elfáradnak a játékosaink, de ez végül nem történt meg, és a meghatározó embereink vezényletével visszahoztuk a reményt."

A mieink emberelőnyös játékára sem lehetett panasz pénteken.

"Az egyenlítésünkben nagy szerepe volt annak, hogy élni tudtunk a létszámfölényes helyzetekkel. A játék képe is kiegyenlítődött. A KAC a győzelmét is gyakorlatilag emberelőnyben tudta csak bebiztosítani - ugyan a kiállításunk már letelt, de még nem tudtunk rendeződni. A csapatunk megérdemli a dicséretet a tegnapi teljesítményért" - tette hozzá a szakember, aki elégedett volt az újonnan igazolt Juraj Durco játékával is.

"Jól játszott és fontos gólt szerzett, ezzel egyenlítettünk másodjára is. Ez volt az első fellépése ebben az idényben, de a látottak alapján egy megbízható és tapasztalt védő, akinek emberelőnyben is nagy hasznát vettük."

A játékos fáradtan és kissé csalódottan értékelte a találkozót.

"Sajnálom, hogy csak egy pontot szereztünk, meg kellett volna, hogy legyen mindkettő. Mindenesetre jó mérkőzés volt, de az első harmadban túl sok kiállítást szedtünk össze. Ilyet nem lehet csinálni, mert ez nem vezet jóra. A második harmadban aztán erőre kaptunk, és visszahoztuk a meccset. A hosszabbításban nem volt szerencsénk, dehát ilyen a jégkorong. Azt gondolom, egy jó csapat ellen játszottunk ma, amely tele volt tapasztalt hokisokkal, és bár még nem vagyok régóta itt, az a benyomásom, hogy a mi csapatunk is igen erős."

 Vasárnap a Sapa Fehérvár AV19 ellenfele a Red Bull Salzburg lesz, idegeben. A Bikákat minden bizonnyal fűti a visszavágás vágya, hiszen múlt héten kikaptak Székesfehérvárott.

"Biztos vagyok abban, hogy különösen komolyan veszik majd a vasárnapi mérkőzést. Legalább annyira kemény ellenfelek lesznek, mint a Klagenfurt volt. Bizonyítani akarják, hogy a két csapat legutóbbi találkozóján kialakult végeredmény a kivétel volt és nem a szabály. Bécsben nagy zakót kaptak, saját közönségük előtt ki akarják ezt majd javítani" - vélekedett Énekes Lajos.

Az osztrákok mestere, Pierre Pagé gondterhelten nyilatkozott: "Semmit sem számít, hogy tavaly mit csináltunk. Néhány játékosom még mindig a tavalyi évéből akar megélni. Ez nincs rendjén."

 "Az emberelőnyös és -hátrányos soraink jól működtek a KAC ellen, ezt a formát jó lenne vasárnapra is átmenteni. A védekezést még jobbá és hatékonyabbá kell tenni. Komoly kihívással nézünk szembe, de nem feltartott kézzel utazunk Salzburgba" - egyértelműsítette a szakember.

Red Bull Salzburg - Sapa Fehérvár AV19

Salzburg, 2010. október 10. 18:00

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >