Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Bravúros pontszerzés Salzburgban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. október 11.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 igen tartalékos összeállításban utazott Salzburgba, ám ennek ellenére kiváló teljesítményt nyújtott. A hazaiak csak a hajrában tudták hosszabbításra menteni a mérkőzést, majd végül büntetőkkel otthon tartották a bónuszpontot. - A Sapa Fehérvár AV19 igen hosszú és fárasztó autóbuszos utazás után érkezett meg Salzburgba, ráadásul számos sérülttel és hiányzóval. Így nem is meglepő, hogy elsősorban a biztonságos védekezésre helyezték Ulf Weinstock tanítványai a hangsúlyt.

 

A Salzburg mezőnyfölényben volt, és ez a 14. percben góllá is érett: Regier átadása üresen találta Welsert, aki pontos lövéssel vezetéshez juttatta a Bikákat (1-0).  

Latusa fél perccel később megduplázhatta volna az előnyt, de fölé lőtt. A 19. percben ijesztő jelenetet szemlélhettek a nézők: Lakos arcsérülést szenvedett és kórházba kellett szállítani, összevarrni az arcát. A második harmadban tovább erősödött a hazaiak dominanciája, Hetényi Zoltánnak elképesztő mennyiségű munkája akadt. Kapusunk fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő, valósággal megbabonázta a piros-kékeket.

A mieink elsősorban kontrákkal veszélyeztettek, az állás azonban nem változott. A befejező húsz percben aztán fokozódtak az izgalmak. Előbb Artyom Vaszjunyin lőtt remekbe szabott gólt a pipába (1-1), majd Sofron lépett ki, és immáron nálunk volt az előny (1-2)! E két jelenet között és után is salzburgi helyzet követett salzburgi helyzetet, valósággal emberfeletti volt, amit Hetényi nyújtott a kapuban.

Ám nem sikerült kihúzni a végéig, a Mozart-városiak negyedik sora villant: Mühlstein az első EBEL-gólját szerezve mentett pontot az osztrákoknak. A hosszabbításban nem esett gól, a büntetőpárbajban pedig a szerencse a Red Bulls mellé állt. 

A Sapa Fehérvár óriási bravúrt hajtott végre, hiszen erősen tartalékosan is pontot raboltunk a liga kirakatcsapatának otthonában!

Red Bull Salzburg - Sapa Fehérvár AV19 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Salzburg, 2000 néző, vezette: Bogen, Mathis, Poslesnik.
Salzburg: Divis -  Lynch, Heshka, Regier, Duncan, Welser, Trattnig, Lakos, Pewal, Koch, Latusa, Heinrich, Abid, Maier, Bois, Aubin, Fischer, Mühlstein, Unterweger, Brucker, Hofer. Vezetőedző: Pierre Pagé.
Sapa Fehérvár: Hetényi - Tokaji, Maklári, Sofron, Vas M., Ladányi, Ackeström, Orbán, Palkovics, Holéczy, Fekete, Durco, Jobb, Hegyi, Nagy, Benk, Fodor, Vaszjunyin. Vezetőedző: Ulf Weinstock.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >