Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Rendőrkézen az éjszakai betörők Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 13.

ImageElfogták a fehérvári rendőrök azt a két fiatalt, akik az éjszaka betörtek a Budai úton található szerszámüzletbe. Meglett az a három elektromos gép is, amit a betört kirakaton keresztül vittek ki a boltból. A két tettes harmadik társa hajnalban önként adta fel magát.

 

Éjszaka 01 óra 50 perckor telefonált be a rendőrségre a Halesz Park mellett lévő társasház biztonsági őre, hogy három férfi betört a lakópark alatt található szerszámüzletbe, ahonnan három dobozt vittek el, és a park mellett található csatorna felé futnak.

Németh – Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője elmondta honlapunknak, hogy a bejelentést követően perceken belül a helyszínre érkezett több rendőrautó is, majd a parkot és annak környékét a járőrök elkezdték átfésülni, melynek során két férfire lettek figyelmesek, akik a csatorna felől a Budai útra szaladtak ki.

A rendőrök azonnal ellenőrzés alá vonták őket. Az igazoltatásuk során mind a kettejük ruhái vizesek voltak, míg a cipőik sárosak. A közelben parkoló gépkocsijuk ellenőrzése során az autó alatt egy fekete táskát találtak a rendőrök, amiben egy sokkoló és egy kés volt. A kocsiban két vipera tárolására alkalmas üres tok volt, illetve egy váltás ruha. Azokat a rendőrök lefoglalták. Ugyanúgy mint azt a három elektromos kézi szerszámot, amit nem sokkal később a csatorna közelében találták meg a járőrök.

Az elkövetéskor használt eszközök, illetve pulóverek egy hátizsákban voltak, amit menekülés közben egy parkoló autó alá dobtak. Az is feltalálásra és lefoglalásra került.

A 25 és a 24 éves tatai férfiakat a rendőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként lettek kihallgatva. Harmadik, 25 éves szintén tatai társuk hajnalban önként adta fel magát, miután megtudta, a rendőrök nagy erőkkel keresik. A nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki. A büntetőeljáráson túl a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök miatt még szabálysértési eljárás is indult velük szemben.

 
< Előző   Következő >