Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Telenor Hoki Kupa Székesfehérváron
Telenor Hoki Kupa Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. október 14.

ImageAlig egy hónap múlva, november 12-14. között az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok ad otthont a Telenor Hoki Kupa nemzetközi válogatott jégkorong-tornának. Az esemény elõkészületei javában tartanak, errõl adott tájékoztatást a szervezõbizottság. A házigazda város, Székesfehérvár polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a város nagy örömmel ad otthont a rendezvénynek, amelyen erõs mezõny gyûlt össze.

 

"Érdekes mérkõzéseket láthat majd mindenki, aki élõben vagy a televízióban követi majd az eseményeket. A magyar jégkorongnak nagyon fontos, hogy ez a torna létrejött, és legalább annyira fontos, hogy folytatódjon az az építkezõ munka, amely itt Székesfehérváron hosszú ideje zajlik. Bizton állíthatom, hogy az az összefogás, amely a fehérvári jégkorong kapcsán évek óta megfigyelhetõ, nemcsak megmarad, hanem erõsödni is fog. Olyan kihívások elõtt állunk, amelyeket meg kell oldanunk.

Kulcskérdés az edzõpálya ügye, amely révén azt az áldatlan helyzetet kezelni lehet, hogy kevés a jégidõ és ezáltal a jégkorong mellett más sportágak szinte ellehetetlenülnek. Fontos kimondani, hogy nemcsak három napra érkezik a jégkorong Székesfehérvárra, hanem itt volt az elmúlt évtizedekben és itt is lesz az elkövetkezendõ évtizedekben. Ennek vannak alapfeltételei, és a város elkötelezett abban, hogy ezek biztosítását elõsegítse."

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke aláhúzta, hogy Székesfehérvár mindig is remek házigazdája volt a nagyszabású jégkorong-rendezvényeknek.

"A Magyar Jégkorong Szövetség egyszerû helyzetben van, csak hátra kell dõlnünk. Itt ugyanis mindig szívnonvalas és jó rendezvények voltak, ezúttal is biztosan így lesz. Szeretném megköszönni a Telenornak, hogy névadó szponzorként segíti a tornát, a városnak pedig, hogy felkarolta az eseményt. Székesfehérvár jégkorong-fõváros ma már, és bár nem én vagyok a szövetségi kapitány, biztos vagyok benne, hogy a válogatottban sok fehérvári játékost látunk majd.

A mezõny igen erõs: a japánok - akikkel majd áprilisban találkozunk a vb-n is - a rangsorban talán mögöttünk vannak, ám a francia és az osztrák válogatott A-csoportos. Nem lesznek egyszerû mérkõzések, de hazai pályán már a magyar válogatott senkinek nem könnyû ellenfél. Remélem színvonalas találkozókat láthat majd a közönség és jól szolgálja majd a torna a felkészülést az áprilisi világbajnokságra."

Tóth István, a szervezõbizottság elnöke nyomatékosította, hogy bár jópár esemény elõkészületeinél közremûködött ez a stáb, mégsem rutinból fogják megoldani a feladatot.

"Büszkék vagyunk, hogy elnyertük a rendezés jogát. Tudjuk, hogy nem miattunk van a magyar jégkorong, de az is biztos, hogy nélkülünk nem lenne ott, ahol van. A szakmai munkánk mellett a marketingstratégiánk, a közönség kiszolgálása és rendezvényszervezési tapasztalataink felhatalmaznak arra bennünket, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség rendezvényét is felvállalhatjuk. Ezúton is köszönöm a rendezés jogát. Meggyõzõdésünk, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség és a Sapa Fehérvár összefogása, kiegészülve Székesfehérvár város segítségével és a névadó Telenor támogatásával tovább fogja növelni a magyar jégkorong presztizsét és Magyarorszég hírnevét."

Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója megköszönte a Magyar Jégkorong Szövetségnek és a városnak, hogy a rendezvénynek Székesfehérvár lehet a házigazdája, majd a szervezési újdonságokról adott hírt.

"Kiemelten támogat bennünket a Magyar Király Szálló, itt lesznek a csapatok elszállásolva, a Group 4 fogja védeni a rendezvényt, az Auchan Székesfehérvár pedig a VIP-vendégek ellátásában segít nekünk. További újdonságot jelentenek a jegyárak is. Szeretnénk, ha a válogatott is olyan hangulatban játszhatna, mint a Sapa Fehérvár, ezért olyan jegyárakat határoztunk meg, amelyek révén telt ház lehet mindhárom nap. Bár a sûrû EBEL-program miatt az étlap folyamatosan frissül és tele is van, ez lehet a desszert a menüsorban. Megegyeztünk az IBUSZ-szal, hogy elõvételben a budapesti IBUSZ-irodában (Oktogon tér) lehet álló és diákjegyeket rendelni, és a jegyeket a tornát megelõzõ napon, november 11-én át is lehet venni az IBUSZ-irodában.

Szeretnénk kedvezni az 1500 bérletesünknek is, a nagyon olcsó bérletárakból további 20% kedvezményt kapnak a Sapa Fehérvár AV19 2010/2011-es szezonbérlettel rendelkezõ drukkerek. A három napos diákbérlet 1500 forint, ebbõl lehet még a 20% kedvezmény, a felnõtt állóbérlet 3500 forint, ebbõl szintén. Ülõbérletet nem árusítunk, mert eléggé korlátozott lesz az ülõhelyek száma. A jegyárusítás megkezdésének idõpontjáról hamarosan tájékoztatjuk a közvéleményt."

Telenor Hoki Kupa, Székesfehérvár, 2010. november 12-14.

Jegyárak: diák/nyugdíjas 750 ft, álló 1500 ft, ülõ 2500 ft.

Bérletárak: diák/nyugdíjas 1500 ft, álló 3500 ft. (A Sapa Fehérvár AV19 érvényes bérletével 20% kedvezmény a bérletárakból)

Program:

november 12., péntek: 16:00 AUT-FRA 19:15 JAP-HUN

november 13., szombat: 14:00 AUT-JAP 17:30 FRA-HUN

novemeber 14., vasárnap: 12:30 JAP-FRA 16:00 HUN-AUT

A magyar válogatott mérkõzéseit a SportTV élõben közvetíti.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >