Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow KÖZÖS SEGÍTSÉG A BAJBAJUTOTTAKNAK
KÖZÖS SEGÍTSÉG A BAJBAJUTOTTAKNAK Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 14.

Image„Összefogásban az erő.” – így gondolják a Közép-dunántúli Régió, valamint Fejér Megye és Székesfehérvár Önkormányzatának vezetői. Éppen ezért közös jótékonysági akciót szerveznek a vörösiszappal elárasztott területen élő emberek megsegítésére. Erről egy sajtótájékoztató során számolt be Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és dr. Temesvári Balázs, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója.

 

„Veszprém megyét eddig soha nem tapasztalt mértékű és súlyú ökológiai katasztrófa és kár érte. Ilyen helyzetben pedig kötelességünk segíteni a bajbajutottakon.” - fogalmazott a sajtótájékoztatón Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, majd bejelentette, hogy a megyei közgyűlés meg fog nyitni egy számlát, amelyre a felajánlásokat várják a Fejér megyei településekről.

Image
.

A sajtó képviselői azt is megtudták, hogy a Megyei Önkormányzat a megyeszékhellyel közösen 2010. november 2-án, kedden 18.00 órai kezdettel jótékonysági gálaestet szervez „Fejér szikrák- A remény fényei” címmel a Vörösmarty Színházban. A színművészek és valamennyi közreműködő ingyen vállalta el a fellépést, hogy ezzel is hozzájáruljon az otthonukat elvesztett emberek megsegítéséhez.

A nézőközönség soraiba is várnak mindenkit a szervezők, hiszen a gála teljes jegybevételét is a vörösiszappal elöntött területen élőknek ajánlják fel. A jótékonysági estre a Vörösmarty Színházban lehet jegyet váltani jövő héttől.

Image
.

Sőt, nemcsak személyes jelenlétükkel segíthetnek az emberek. Hogy minél szélesebb körben megszólítsák a közép-dunántúli régióban, Fejér megyében és Székesfehérváron élőket, ezért a színházi előadást a Fehérvár TV élőben közvetíti és a műsort otthonról nézők telefonon is tehetnek felajánlásokat. Az adományokat ismert emberek fogadják majd telefonon. A pontos elérhetőségeket a jótékonysági gála előtt időben közzéteszik a szervezők.

„Egy közösség erejét az is mutatja, hogy a szolidaritásban is közösség tud-e lenni, amikor a közösséghez tartozók-akár egy, akár sok ember bajba kerül, akkor képesek vagyunk-e összefogni, együttműködéssel, amit lehet segítséget nyújtani, biztosítani.” - hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András.

Image
.

Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy nagyon sok magánszemély, civil szervezet, vállalkozás jelentkezett segítő szándékkal, az önkormányzati cégek pedig kérés nélkül tették a dolgukat.

A Fejér Megyei Önkormányzathoz hasonlóan a megyeszékhely önkormányzata is szeretne nyitni egy bankszámlát, amelyre a pénzbeli adományokat várják majd. A közgyűlés jóváhagyásával a számla indításához a város 2 millió forinttal járul hozzá. A politikus elmondta továbbá, hogy az említett támogatásokon felül egyeztetést kezdenek arról is, hogy Székesfehérvár kollégiumi és egyéb férőhelyeit a szükséges mértékben rendelkezésre tudják bocsátani.

Image
.

Végezetül dr. Temesvári Balázs, a KDRFÜ ügyvezető igazgatója szólt az egybegyűltekhez. Ő arról számolt be, hogy munkaidő-kedvezményt biztosított az ügynökség azon munkatársai számára, akik önkéntes munkát vállaltak, ennek köszönhetően egy-egy napot tudnak közreműködni a KDRFÜ dolgozói a katasztrófa sújtott területen, fizikai, koordinációs, szervezési és rendszerezési feladatokban.

Sőt, a KDRFÜ-s dolgozók körében elindult egy gyűjtés is, amely azt célozza, hogy olyan élelmiszerek, eszközök beszerzése történjen meg, amire ott most égető szükség van. A települések vezetői mellett az ügynökség kapcsolatban áll a segélyszervezetek helyi megbízottjaival is, velük konzultálva, együttműködve próbáljuk megtudni azt, hogy miként lehetünk segítségére a bajba jutott embereknek.

Image
Fotó: Temesvári Márta
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >