Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvárra látogatott az indiai nagykövet
Székesfehérvárra látogatott az indiai nagykövet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 15.

ImageSzékesfehérvárra látogatott Gauri Shankar Gupta. Az indiai nagykövet április 12-én érkezett Budapestre, most pedig városunkat is megtekintette. Gauri Shankar Gupta-t dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a Városháza kistanácstermében, ahol a politikusok érdemi együttműködésről is tárgyaltak a gazdaság és a kultúra területén. Mint kiderült: a felek elsősorban az autóipar és az IT területen látják az együttműködés lehetőségét.

 

A találkozót követően Cser-Palkovics András elmondta a sajtó képviselőinek, hogy a nagykövet komoly felkészültséggel rendelkezik Székesfehérvár történelmi múltjáról, jelentőségéről és gazdaságáról is.

Image
.
 

„Azt kértük, hogy amennyiben indiai befektetők Magyarországon belül keresnek fejlesztési célpontokat, beruházási lehetőségeket, akkor gondoljanak Székesfehérvárra. Megbeszéltük, hogy ehhez milyen dokumentáció fogunk elkészíteni.” – nyilatkozta a polgármester.

Image
.

 

Image
.
 

Gauri Shankar Gupta pedig kifejtette, hogy hazánk és India kapcsolatai a XIV. századra vezethetők vissza. India támogatta a 1956-os forradalmat és rendszerváltást követően számos befektetés érkezett Indiából Magyarországra.

Image
Fotó: Temesvári Márta
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >