Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A sereghajtó érkezik Székesfehérvárra
A sereghajtó érkezik Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. október 15.

ImageA legutóbbi két hazai mérkőzésen az aktuális listavezetőt fogadta a Sapa Fehérvár AV19. Pénteken a jelenlegi ligautolsó, a Black Wings Linz utazik hozzánk. Ám az összecsapás cseppet sem ígérkezik könnyűnek. A Sapa Fehérvár AV19 igen értékes ponttal gazdagodott múlt vasárnap Salzburgban, dacára annak, hogy jópár kulcsjátékosra nem számíthatott Ulf Weinstock vezetőedző.

 

"Bebizonyítottuk, hogy még hiányos összeállításban is sikeresek lehetünk, ha csapatként működünk együtt. A pontszerzésből oroszlánrészt vállalt kapusunk, Hetényi Zoltán is. Sokat dolgoztunk és korcsolyáztunk végig a találkozó során, nem adtuk fel a reményt, hogy nagyszerű eredményt érhetünk el. El kell ismernünk, az ellenfél színvonalasan és fegyelmezetten jégkorongozott, ők voltak jobbára mezőnyfölényben. Minden szögből lőttek, ami mutatja a taktikai fegyelmünket, és ez végül meg is hozta nekik a sikert. De rendkívül büszkék vagyunk minden egyes játékosunkra" - foglalta össze a vasárnap történteket Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 pályaedzője.

A mieink következő ellenfele az EHC Liwest Linz lesz, akik 2009. január 18. óta nem nyertek Székesfehérváron, és akiket idén már egyszer legyőztünk, mégpedig egy büntetőpárbaj végén. Kim Collins vezetőedző három sérült játékost nélkülöz, ők Alex Westlund, Martin Grabher-Maier és Pat Leahy.

"Nincs túl jó formában a Linz, és reményeink szerint nem most kapnak erőre. Az a célunk, hogy még jobban játsszunk, mint legutóbb náluk tettük, és a hazai szurkolótáborunk előtt megnyerjük a mérkőzést. Linzben a védőjátékosaink nemcsak a védőfeladataikat látták el kiválóan, hanem jó értelemben aggresszívek is voltak, ugyanerre a hozzáállásra lesz szükségünk péntek este is" - tette hozzá a pályaedzőnk.

A szakmai stáb örömére a korábbi sérültek és betegek közül többen ismét játékra jelentkeztek, így Ales Kranjc, Nathan Martz, Kovács Csaba és Oscar Ackeström. Ugyanakkor Mihály Árpád négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, Horváth András pedig továbbra is sérült.

"A keretünk mélyebb lesz, mint az utóbbi pár fellépésünkön, és ha csapatként is jobban működünk együtt, akkor a siker sem marad el" - bizakodott Énekes Lajos.

Ami a sorok összetételét illeti, Ulf Weinstock visszatér a sérülések előtti elképzeléseihez. Az első sor centere Vas Márton lesz, mellette Ladányi Balázs és Sofron István játszik. A második sor centere Nathan Martz lesz, szélsői Kovács Csaba és Palkovics Krisztián lesznek. A harmadik támadóalakzatot Roger Holéczy, Fekete Dániel és Benk András alkotja, míg a negyedik sorban Nagy Gergőt, Fodor Szabolcsot és Hegyi Ádámot láthatjuk majd. A kezdőkapus Hetényi Zoltán lesz.

Érdekesség, hogy amióta a Sapa Fehérvár AV19 az EBEL-ben játszik, először fordul elő, hogy a mérkőzés egyik vonalbírója magyar lesz. A tapasztalt Christian Jelinek vezetőbíró munkáját ugyanis Andreas Hütter mellett Bedő Péter segíti majd.

Sapa Fehérvár AV19 - EHC Linz

Székesfehérvár, 2010. október 15. 19:15

Vezeti: JELINEK, Bedő, Hütter

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >