Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Munkahelyteremtés és egészségügyi fejlesztés szükséges... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

ImageAz ünnepi, alakuló ülés utolsó pontjaként dr. Cser-Palkovics András megtartotta székfoglaló beszédét. Ebben kihangsúlyozta, hogy nem a jobb és baloldali szavazókban, hanem kizárólag fehérvári polgárokban gondolkodik, értük fog dolgozni. Legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést és az egészségügyi ellátás fejlesztését nevezte. Kiemelte továbbá a közszolgáltatások minőségének javítását és az útfelújításokat. A közbiztonság erősítésével kapcsolatban a rendőri jelenlét fokozását és a térfigyelő kamerák számának növelését nevezte a legsürgetőbb teendőnek.

 

Dr. Cser-Palkovics András székfoglaló beszéde:

Igen Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Közgyűlés! Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Engedjék meg, hogy az első szó a köszönet szava legyen. Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik az október 3-i önkormányzati választásokon a polgári oldal jelöltjeit, és polgármesterré választásomat támogatták. Köszönöm a sok segítséget, a biztatást, és legfőképpen a bizalmat, mellyel programunk felé fordultak.

Image
.

Őszinte szívvel gratulálok képviselőtársaimnak, akik tagjai lesznek a most megalakuló Közgyűlésnek és részeseivé válnak egy nagyszerű feladatnak. Ugyanakkor tiszteletben tartom mindazok véleményét, akik a választások napján másként gondolták a jövőt. Tudniuk kell, hogy nem a jobb vagy a baloldali szavazókért fogok dolgozni. Számomra székesfehérváriak léteznek, és valamennyiük, egész Fehérvár érdekeit fogom, fogjuk a Közgyűlésben képviselni. Ebben a munkában pedig számítok a városban élő polgárok, és Képviselőtársaim támogatására.

Tisztelt Közgyűlés!

Image
Fánfárok...

Churchill-től származik a mondás: „Minél távolabbra tudsz visszatekinteni, annál messzebb látsz előre.” Nekünk, Székesfehérváriaknak van hová visszatekintenünk. Államalapító Szent István királyunk öröksége olyan kapaszkodó, amely utat mutat és tartást ad a ma emberének is. Városunk mindennapjainak elválaszthatatlan része a múlt, az államalapítás óta eltelt több mint ezer esztendő emlékezete.

Kivételes bizonyítéka ez annak, hogy ha hittel, becsülettel, de kellő határozottsággal és következetességgel alkotunk meg dolgokat, akkor azok kiállják az idő próbáját. Nekünk ez a történelmi örökség ad olyan mércét, melyhez cselekedetinkben mérnünk kell magunkat, és amely meghatározza a távoli jövőnket is. Mert ilyen alapokra kötelességünk sikerrel építkezni. A jövőről való gondolkozás, a nagy tervek létrehozása pedig nem kampánymunka. Egy alkotófolyamat, amelyből mindenki kiveheti, és ki is kell, hogy vegye a részét.

Image
.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Nekem Fehérvár a legfontosabb! Polgármesteri kampányomat nem üres frázisokra, jól hangzó, szavazatcsalogató szlogenekre kívántam építeni, hanem olyan programot fogalmaztam meg, amely valóban fedi az itt élő emberek igényeit, elvárásait. Ezért a nyár folyamán, „Nekem Fehérvár” címmel konzultáció sorozatot kezdeményeztem, ahol több ezer fehérvári polgár mondhatta el véleményét az őt és környezetét leginkább foglalkoztató kérdésekről.

Image
A terem zsúfolásig tele volt

 Mindezek alapján, számos, kiemelkedő székesfehérvári személyiség bevonásával meghatároztuk a legfontosabb teendőket, azt a programot, amelyre a város jövőjét építhetjük. Minden ember alapvető elvárása a biztos munka, melyből eltarthatja a családját és önmagát. Alapvető igény, hogy művelhesse úgy a hivatását, hogy abban kibontakozhasson, megelégedettség töltse el.

Az, hogy hasznosnak tudjuk magunkat, önbecsülésünk nélkülözhetetlen eleme. A polgári oldal célkitűzéseinek sorában is az elsők között helyezkedik el a munkahelyek létrehozása. Erős kormányzati támogatással mindent megteszünk azért, hogy Fehérvár ismét a korszerű technológia és a kreatív vállalkozók fellegvára legyen, munkát adva így sok itt élő polgárnak.

Image
.

Támogatni fogjuk az értékteremtő munkahelyeket létrehozó cégeket, úgy a nagy, mint a kisvállalkozásokat, és partnerséget ajánlunk a helyi gazdasági élet szereplői részére. Az is alapvető elvárása a fehérváriaknak, hogy megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljenek. Ezért az új önkormányzat egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy aktív szerepet vállaljon a városi egészségügyi ellátás működtetésében és fejlesztésében.

Többet fogunk költeni az egészségügyi alapellátásra, valamint a járóbeteg-ellátás színvonalának emelésére. Mindent megteszünk a várakozási idő csökkentése érdekében. Nagyobb figyelmet fordítunk az egészségmegőrző programokra, a szűrővizsgálatokra, valamint gyermekeink egészsége érdekében az iskolai és tömegsportokra. Mindennapjaink természetes, szinte észrevétlen részét jelenti a közszolgáltatások rendszere.

Image
.

A nyugodt, hétköznapi élet feltétele, hogy az ügyintézés gördülékeny legyen, az iskolákban legyen fűtés és kréta, a járda mentén legyenek szemetestárolók, a parkokban legyen gondozott a fű, és az utakon kátyúk kerülgetése nélkül autózhassunk. Azért, hogy a városban élők mindennapjait ne nehezítse a közszolgáltatások hiányossága miatti bosszankodás, kiemelten kezeljük az intézmények működését, a pedagógusok munkakörülményeit, a gyerekek oktatási-nevelési feltételeit.

Az intézmény-felújítások során figyelemmel leszünk az idősek és a fogyatékkal élők elvárásaira, valamint járhatóvá tesszük az utakat és a járdákat. Székesfehérvár kisugárzását alapjaiban határozza meg a város arculata. Ahhoz, hogy az itt élők büszkék lehessenek városukra, emelt fővel járhassanak utcáin, és az idelátogató vendégek otthon érezzék magukat nálunk, támogatjuk a városképet érintő fejlesztéseket.

Image
.

A Fő utca és a Himer-tömb felújítása után, biztos vagyok benne, hogy a történelmi belváros Székesfehérvár büszkesége lesz. Segítjük az épület-homlokzatok felújítását, és az üzletek egységes arculatának megteremtését is. Támogatjuk mindazokat a rendezvényeket, amelyek vendégeket hoznak városunkba, és elviszik jó hírünket szerte a világban. A fehérváriak biztonsága, komfortérzete miatt rendkívül fontos a közbiztonság erősítése.

A problémákra a megoldást a közterületi rendőri jelenlét fokozásában látom, amikor a rendőrök tekintélyükkel, de törvényes fellépésükkel tartanak rendet a városban mindenhol. A közeljövőben növelni fogjuk a térfigyelő kamerák számát, hogy ezzel is segítsük a rendőrség munkáját. Tisztelt Közgyűlés! Fehérváron, lábunk alatt érezve ezer év történéseit, kötelességünk továbbadni a ránk hagyományozott tudást és értékeket. Gyermekeink felnevelésében nagyon fontos, hogy erősítsük a Szent István-i eszméket, és a Fehérvár-tudatot.

Ezért Székesfehérvár történelmét az iskolai tananyag részévé tesszük. Csak a városát szerető, történelmét ismerő, és hovatartozására büszke fiatal marasztalható itthon, ahelyett hogy tehetségét máshol kamatoztatná. Számítunk ezekre a fiatalokra, szaktudásukra, kreativitásukra. Szakképzési- és lakásprogramunk, civil szervezetekkel való együttműködésünk mind azt a célt fogják szolgálni, hogy a városban tartsuk a fiatal tehetségeket.

Image
Dr. Cser-Palkovics András beszéde végén virágot adott dr. Dienesné Fluck Györgyinek

Tisztelt Képviselőtársaim! Az értékteremtés a fejekben kezdődik el. Majd a gondolat és a szándék közös akarattal és tettekkel válik valós eredménnyé. Ha mi nem hiszünk saját sikerességünkben, nem hiszünk magunkban, akkor azt sem remélhetjük, hogy bárki hihet bennünk. Én hiszek a székesfehérváriakban. Tudom, hogy polgárai hitének, és szorgalmának köszönhetően elkezdődhet a változás.

Most a saját jövőnkért dolgozhatunk, és én készen állok arra, hogy elkezdjük a munkát. Hosszú évek elmaradásait, hiányosságait nem lehet egyetlen varázsütésre bepótolni. Bizonyára találkozunk majd nehézségekkel is.

De ahogy Széchenyi István fogalmazott: „Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.”

Image
.

Ez a jövőbe vetett bizalom, optimizmus tölt el engem is ma, amikor itt állok Önökkel együtt a ránk váró feladatok kapujában. Az önkormányzati választásokat követően 12 év után újra jobboldali vezetésű lett Székesfehérvár, és újra a kormánypárt képviselője tölti be a megyei önkormányzat elnöki tisztét is. Ez egy olyan új lehetőséget nyit meg a megye és a város kapcsolatában, amelynek a székesfehérváriak és minden Fejér megyei egyaránt nyertesei lehet.

Véget ér végre egy meddő állapot, és a szembenállás politikáját az együttműködés politikája váltja fel. Számítok a megyei vezetéssel közös eszmecserére, partnerségre az együttes munkában. A „Nekem Fehérvár” elnevezésű konzultációt pedig a jövőben is folytatni kívánom. Képviselőtársaim aktív közreműködésére, munkájára építve fogjuk tartani a kapcsolatot a székesfehérvári polgárokkal.

Image
Fotó: Temesvári Márta

A politikusok sokszor abba a hibába esnek, hogy mindentudónak hiszik magukat. Én azt gondolom, hogy mindannyiunknak hozzá kell tenni a sikerekhez, politikusnak, munkaadónak és munkavállalónak, diákoknak és nyugdíjasoknak, vállalkozóknak és civileknek, kinek-kinek a legjobb tudása szerint. Székesfehérvár jövője azon is múlik, hogy tudunk-e együtt gondolkodni és tenni közös céljainkért.

Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Nekünk Fehérvár egyszerre a múlt, jelen, s jövendő. Az igazodási pont és a hagyomány. Nekünk Fehérvár a hely, ahol az alkotó képzelet szárnyalhat, a keret, mely biztonságot ad az itt élőknek. Nekünk Fehérvár város a javából. Őszintén kívánom, hogy legyen erőnk megbecsülni a lehetőséget, mely által egy gyarapodó Fehérvárt építhetünk. Őrizzük és ápoljuk Szent István örökségét, tetteinkkel legyünk méltók államalapítónk életművéhez.

A Közgyűlés, és Képviselőtársaim munkájához sok sikert kívánok! Köszönöm, hogy meghallgattak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >