Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megválasztották az alpolgármestereket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

ImageSzékesfehérvár polgármestere javaslatot tett az alpolgármesterek személyére: dr. Cser-Palkovics András a humán terület alpolgármesterének Brájer Évát, a gazdasági terület alpolgármesterének és a polgármester általános helyettesének Égi Tamást, míg a társadalmi kapcsolatok alpolgármesterének Róth Pétert javasolta. A titkos szavazáson 11 szavazatra volt szükség a jóváhagyáshoz. A 21 képviselő közül Brájer Évára 17-en, Égi Tamásra 21-en, Róth Péterre 18-an szavaztak.

 

Az alpolgármesterek bemutatkozása:

Égi Tamás a Belváros önkormányzati képviselője, 50 éves, közgazdász. Feleségével két egyetemista lányuk van. A Teleki Blanka Gimnázium után a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd az egyik városi nagyvállalatnál tett szert vezetői tapasztalatokra, húsz éve egy cég ügyvezetője. Angolul, németül és csehül beszél. A városi közéletben 2002-töl vesz részt. 2006-tól önkormányzati képviselő, a Pénzügyi, Költségvetési Bizottság vezetője. A Fidesz városi elnökségének tagja. Azon dolgozik, hogy városunknak egy új vezetéssel a lehető legjobb esélye legyen egy gyors gazdasági, és társadalmi fejlődésre.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Brájer Éva a Maroshegy önkormányzati képviselője, férjével, két gyermekükkel és férje nagylányával Maroshegyen él. Családi vállalkozásban dolgozik, mely konyhatechnikai cikkek kereskedelmével foglakozik. 2002-től vesz részt Székesfehérvár közéletében, 2006-tól a maroshegyiek bizalmából a városrész képviselője, ez év áprilisában pedig országgyűlési mandátumot szerzett. Elsősorban humán területen tevékenykedik. A kultúra, turizmus és az oktatáspolitika tartozik szakterületéhez.

Róth Péter 31 éves, politikai tanácsadóként dolgozik. 1998-tól tagja, 2009-től elnöke a Fidesz Székesfehérvári Szervezetének Egy évtizede pártja megyei választmányának, egy éve a megyei elnökségének tagja. 2001 és 2002 között Székesfehérvár Városfejlesztési és Lakásügyi Bizottsága szakértője. 2002 és 2006 között képviselő a Fejér Megyei Közgyűlésben. 2006-óta tagja Székesfehérvár Közgyűlésének, az előző ciklusban a Civil, az Ügyrendi, és a Gazdasági bizottságokban dolgozott. Négy éven át Dr. Gógl Árpád országgyűlési képviselő parlamenti munkatársa, 2006-tól kezdődően a Fejér Megyei Önkormányzat Kabinetiroda munkatársa. Közéleti szerepvállalásán túl egyházi közösségben és civil szervezetekben is végez feladatot. Hiszi, hogy az ember akkor teljesíti élete küldetését, ha a maga helyén a legjobban a legtöbbet teszi azért a közösségért, amelynek része; legyen akár akadémikus, tűzoltó, kőműves, tanár, gazda, eladó, politikus, bányász, vagy akár űrhajós. Ennek szellemében szeretne Székesfehérvárért dolgozni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >