Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alkalmazott Nyelvészeti Konferencia a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 18.

Image"Nyelvi funkciók - stílus és kapcsolat" címmel idén is megrendezi a Kodolányi János Főiskola Angol Nyelv és Irodalom Tanszéke és az ELTE Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke az Alkalmazott Nyelvészeti Konferenciát 2010. október 18 és 19. között Budapesten. A konferencia témája nagyon időszerű, mivel a nyelv funkcióira és a stílusoktatás gyakorlati lehetőségeinek feltárására mindezidáig kevés figyelem irányult.

 

Tóth Bence kommunikációs titkártól megtudtuk, hogy a "Nyelvi funkciók - stílus és kapcsolat" című tudományos konferencia az ELTE által 1997 óta hagyományosan minden évben megrendezett konferenciasorozat újabb állomása, melyet 2005 óta a Kodolányi János Főiskola Angol Nyelv és Irodalom Tanszéke és az ELTE közösen szervez meg Budapesten.

A konferencia szakmai körökben egyre nagyobb népszerűségét jelzi az évről évre növekvő részvételi létszám mellett a tanulmánykötet megjelenése is. A konferencia minden évben más témakört jár körül. A korábbi években a nyelvi és a kommunikatív kompetencia, a nyelvelmélet és a nyelvhasználat, a jel és a jelentés, a kommunikáció nyelvészeti aspektusai, tavaly az alkalmazott nyelvészet új módszerei volt a konferencia témaköre.

Az idei, 2010. októberi konferencia az előzőekhez képest számos újdonsággal szolgál, hiszen a kommunikáció, az önkifejezés és a stíluskutatás terén megszerzett legfrissebb tapasztalatok és innovatív kutatási módszerek átadását segíti. A kétnapos konferencia előadásai a stílus a magyar mint idegen nyelv oktatásában, a kommunikációkutatás új módszerei és eredményei, a kétnyelvűség és az interkulturális kommunikáció kutatása, a szaknyelvek kutatása, a fordítás és műfordítás témaköröket ölelik fel.

A konferencia előadói között szerepel Dr. Gecső Tamás, az ELTE egyetemi docense és Dr. Heltai Pál, a Kodolányi János Főiskola Angol Nyelv és Irodalom Tanszékének egyetemi docense is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >