Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Dunaújvárosi ez+az Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 20.

ImageRongálás, lopás, bántalmazás és néhány ittas vezetővel szembeni intézkedés tette ki többek között a dunaújvárosi rendőrök elmúlt 24 órás szolgálatát. Jóvoltukból egynéhány gyanúsítotti kihallgatásra és őrizetbe vételre is sor került…

 

R. Szabó Ágnes szóvivő tájékoztatta honlapunkat az alábbi eseményekről:

--- Erősen ittas és magatehetetlen volt az a 43 éves nő, akire a Papírgyári úton fekve találtak a járőrök még hétfőn hajnalban. Biztonsága érdekében kórházba vitték. Nem sokkal később egy rongálás helyszíne adott munkát. A Batsányi János utcában a víztorony melletti parkolóban rongált meg ismeretlen tettes egy Honda Accordot. Az autó zárját piszkálta meg, az utastérig nem jutott el. A kár így is eléri a 120 ezer forintot.

--- Délelőtt kilenc órakor két ercsi nővel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek. A 30, illetve 31 éves nő a Dózsa György úton lévő óvoda előtt verekedett össze. Az egyik nő könnyű sérülést szenvedett. Mindkettejükkel szemben eljárás indult. Előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók. Ercsi területén történt családi ház betöréshez riasztották a járőröket nem sokkal ezután. Szúnyogháló kivágást követően jutottak be ismeretlen tettesek a bejelentő lakásába, ahonnan laptopot, iratokat, fényképezőgépet vittek el. Egy Mártírok úti ingatlan udvaráról, utánfutón elhelyezett csónakról egy 500 köbcentis csónakmotor eltűnését jelezték a kora délutáni órákban.

--- Folyamatban lévő ügy kapcsán került sor egy 22 éves dunaújvárosi férfi bűnügyi őrizetbe vételére délután, miután elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. A férfi eddig ismeretlen társával hétfőn hajnalban egy Szórád Márton utcai parkolóban betörte egy autó üvegét és különböző tárgyakat emelt el abból. A járőrök a közelben fogták el, ruhájában megtalálták az ellopott tárgyakat. Az autótulajdonos 25 ezer forint körüli lopási kára megtérült, a rongálási kára azonban még így is további 30 ezer forint.

--- Délután a Batsányi utcában intézkedtek ismét a járőrök. Ezúttal egy bántalmazáshoz riasztották őket. A megállapítás szerint egy húsz éves nagykarácsonyi férfi összeveszett a barátnőjével, összeverekedtek, majd kikapta a kezéből a táskáját és elfutott vele. A nő könnyű sérülést szenvedett. A férfit a lakásán megtartott házkutatást követően előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

 --- Este a Petőfi és Bem utcák kereszteződésében 30 éves ittas motorossal szemben intézkedtek a járőrök. Mintavételre kórházba vitték. Az orvos a klinikai tünetek alapján közepesen ittasnak minősítette a sofőrt, akinek egyébiránt jogosítványa sem volt, így nem volt mit elvenni tőle. Később egy 48 éves koreai sofőr Rácalmás Kulcsi úton járművével letért az útról és árokparton állt meg. A szondát nem tudta megfújni, ezért mintavételre állították elő. Az orvos közepesen ittasnak minősítette. A férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel.

 
< Előző   Következő >