Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Novembertől korszerű csarnokban szurkolhatunk
Novembertől korszerű csarnokban szurkolhatunk Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. október 21.

ImageAz Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok július közepén kezdődött korszerűsítésének munkálatairól, a felújítás jelenlegi állásáról sajtótájékoztató keretében számoltak be az illetékesek. Örömteli, hogy a kivitelező tartani tudja a határidőt.

 

Ahogy arról már a munkálatok megkezdésekor beszámoltunk, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a KEOP-2009-4.1.0 kódú európai uniós pályázaton „Székesfehérvár, Alba Volán SC jégcsarnok korszerűsítése és energiaracionalizálása megújuló energiahasznosítással” című projektre 2009. október 19-én vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az Energia központ Nonprofit Kft. 85 millió 430 ezer 210 forinttal támogatta mindezt, ami a kivitelezési költség ötven százaléka. A sajtótájékoztatón Lengyel Attila, a kivitelező ELKÁ Épületgépész Kft. igazgatója foglalta össze a korszerűsítéssel kapcsolatos tudnivalókat:

- Már egy hónap sincs vissza a munkálatok befejezéséből, jelenleg 85 százalékos a készültség. Az eddigi gondokat a hűtés, fűtés, párátlanítás tökéletesen megoldja majd. A projekt során telepítésre kerülő talajhőszondák a gépészeti berendezésekkel, valamint a légtechnikai rendszer speciális befúvó szerkezetével megújuló energiaforrásból biztosítja a csarnok szárító téli fűtését, nyári hűtését.

Már elkészült a küzdőtér felett található levegőbefúvó és elszívó légtechnika csővezetékrendszere is. Hátra van még a három nagy szellőzőgép bekötése, s novembertől már egy teljesen új technológiával ellátott, korszerűsített csarnok áll a sportolók, szurkolók rendelkezésére. Újdonság lesz, hogy nyáron a tetőt – amely ötven-hatvan fokra is felmelegedhet - vízzel locsoljuk, mivel nincs hőszigetelés, s ezáltal kevesebb hűtési energia kell a jégminőség megoldásához, biztosításához.

A Sapa Fehérvár AV 19 szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor mindehhez hozzátette:

- A komfortfokozatot jelentősen növeli, hogy amíg télen odakint mínusz 20 fok tombol, addig idebent a csarnokban kellemes, plusz tíz-tizenöt fokos hőmérséklet várja a látogatókat. A párátlanítás pedig talán ennél is fontosabb, mert a nedves, vizes idő, s a rengeteg pára az egész csarnok ragasztott faszerkezetét is folyamatosan roncsolta. A korszerűsítéstől többek között azt is várjuk, hogy a jéghőfokot állandó hőmérsékletre lehessen beállítani. Mindenki várja már, hogy a decemberi mérkőzéseken a kabátját letehesse a ruhatárba, de ettől azért óvnék mindenkit…

Hogy aztán anyagilag jobban járunk-e, hogy a jégkészítés költsége csökken-e, azt majd élesben, az üzemeltetés során tapasztalhatjuk meg, mert itt komoly villany- és gázfelhasználás történik. 

A bíztató jövőről szólva Ocskay Gábor kijelentette:

 - Minden lehetőség adott, hogy a harmadik ütemben elkészüljön az új jégpálya, s mi azt szeretnénk elérni, hogy az új pálya egyes részeire rá lehessen kötni ennek a rendszernek a bizonyos részeit.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >