Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Megvan az oly fontos két pont Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. október 25.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 hatalmas küzdelemben Vas Márton mesterhármasával legyőzte a nagy riválist, az Olimpija Ljubljanát. Így csapatunk elmozdult az EBEL utolsó helyéről. - Nem sokkal a kezdés előtt változás történt az összeállításban, no nem a két csapatéban, hanem a játékvezetőkében: a találkozóra kijelölt Christian Kaspar vonalbíró személygépkocsija ugyanis meghibásodott, ennek következtében a sípmester nem tudott eljutni Székesfehérvárra. Így Németh Mártonnak jutott a feladat, hogy magyar kollégájával, Nagy Attilával megoldja a vonalbírói feladatokat.

 

A szükségből végül is erényt sikerült kovácsolni: az összeszokott páros magabiztosan és rutinosan hozta le a meccset a szintén jó napot kifogó Kellner vezetőbíróval. Ami a találkozót illeti, óvatosan kezdett mindkét csapat, jobbára mezőnyjátékot szemlélhettünk. Az első nagy helyzet Hughes előtt adódott, aki egyedül mehetett Satosaari kapuja felé, de Kranc nagy sprinttel beérte és szerelni tudta.

A 11. percben aztán megszereztük az áhított vezetést: Tokaji centerezését Ladányi értékesítette középről (1-0). Megnyugodott kissé a Sapa Fehérvár, több ízben is növelhettük volna az előnyt, de sem Holéczy, sem pedig Kovács nem tudta mattolni a szlovén kapust. A harmad hajrájában emberelőnyben Sofron ziccert hibázott, majd egy újabb találatot szereztünk, de a játékvezető jogosan érvénytelenítette magas bottal való játék miatt. Az utolsó percben Kovács előtt adódott óriási gólszerzési esély, ám lábon lőtte a kapust.

A második felvonásban inkább küzdelmes, semmint magas színvonalú volt a játék - kevés gólhelyzet és számos átadási hiba jellemezte a mérkőzést. Aztán lélektenilag legjobbkor, a szünet előtt kétszer is betaláltunk, meggyőzővé téve a vezetést. Mindkétszer Vas Márton volt a gólszerző, előbb szép korongátvételt követően egyedül roboghatott a kapu felé, és nem is hibázott (2-0), majd egy rossz szlovén cserénél Satosaari csodás kiugratásával lőtte ki a felső sarkot (3-0).

Az Olimpija azonban nem adta fel a befejező húsz percre, előbb egy ügyesen kijátszott akció végén Cvetek szépített közvetlen közelről (3-1), majd Ziga Pance ütőjéről pattant a korong Satosaari mögé (3-2). A két zöld-fekete találat között nekünk is akadtak lehetőségeink, de sem Kranjc, sem Holéczy, sem Sofron nem tudta megszerezni a negyedik gólunkat. Így egyszeriben szoros lett a simának tűnő meccs. Szerencsére voltak még tartalékaink és a szerencsével sem álltunk hadilábon: Vas Márton ívelt korongja egy hátvéden irányt változtatva a kapuba pattant (4-2).

A végére még lehozta kapusát Jarvenpaa mester, de nem járt sikerrel a kockáztatás. A Sapa Fehérvár igen-igen fontos két pontot szerzett, így elmozdultunk az utolsó helyről. Ez mindenképpen biztató fejlemény a jövőre nézve.

Mestermérleg, Énekes Lajos:

Gratulálok a játékosoknak és külön a kapusunknak. Rossz sorozatban voltunk, de mindenki érezte, hogy még több és más kell, mint eddig. Nagyon akarta mindenki a sikert, és ennek meg is lett az eredménye. Mestermérleg, Hanna Jarvenpaa: Egyáltalán nem vagyok boldog, sőt, kimondottan bosszús vagyok. Nyerni jöttünk ide, de olyan hibákat követtünk el, amelyeken elment a mérkőzés.

Sapa Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana  4-2 (1-0, 2-0, 1-2)
Székesfehérvár, 3000 néző, vezette: Kellner, Németh, Nagy.
Sapa Fehérvár: Satosaari - Hegyi, Ackeström, Benk, Holéczy, Fekete, Tokaji, Horváth, Sofron, Vas M., Ladányi, Durco, Kranjc, Palkovics, Martz, Kovács, Orbán, Maklári, Vaszjunyin, Nagy, Fodor. Mb. vezetőedző: Énekes Lajos,
Olimpija: Sila - Cvetek, Berlisk, Hebar, Ryhanen, E. Pance, Vedlin, Z. Pance, Golicic, Stopar, Groznik, Kantee, Mustonen, Higgins, Sachl, Kralj, Hocevar, Hughes. Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >