Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az FC Fehérvár új partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 23.

ImageSajtótájékoztató és szurkolói ankét keretében mutatta be a Fehérvár FC új, a 2008-2009-es bajnokságban használandó mezét. A Vidi elsőszámú dressze továbbra is a piros-kék csíkos lesz, változik viszont a mellrész főhirdetése: Garancsi István, a székesfehérvári klub többségi tulajdonosa a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület vezetőjével, Kozma Imre atyával állapodott meg az együttműködésről.

Mától, a Vidi nem csak a dressz színösszeállításával hasonlít a világ egyik leghíresebb futballklubjára, az FC Barcelonára, de társ abban is, hogy a mez legfontosabb felülete társadalmi üzenetet közvetít. Garancsi István, korábban is többször hangsúlyozta, számára a futball elsősorban közösségteremtő erő, és a Fehérvár FC-t is olyan klubnak álmodja, amelyre büszkék lehetnek szurkolói. Ennek része természetesen az eredményesség, a hagyományok tisztelete, de része a társadalmi felelősségvállalás is. A futball – szerte a világon – sokat kap a szurkolóktól, kötelessége ebből a maga sajátos eszközeivel, népszerűsítő, szervező erejével vissza is adni.

Ez a cél sokkal fontosabb, mint, ha valaki pár millió forintért megvásárolná a reklámfelületet. „A futball segítse a hátrányos helyzetűeket, az elesetteket, a leszakadó társadalmi csoportokat” üzenet megfogalmazására, valóban nem létezik jobb partner a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál, a világ talán legerősebb karitatív egyesületénél, illetve a magyar egyesület köztiszteletnek örvendő – nem mellékesen legendásan futballszerető – elnökénél, Kozma Imre atyánál.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >