Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Saját szemete buktatta le, többszázezer forintos büntetést kapott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 26.

ImageMintegy három köbméter vegyes háztartási hulladékától akart megszabadulni tulajdonosa, amire nem talált jobb megoldást, minthogy leborította a 81-es főút mellett egy mezőgazdasági területre vezető földútra. A móri rendőröknek a bejelentést követően sikerült beazonosítani az elkövetőt, akivel szemben hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt büntetőeljárást indítottak. Éppen egy hónappal ezelőtt adtunk erről hírt. Azóta ügyében ítélet születetett, a fehérvárcsurgói férfi 250.000.- Ft pénzbüntetést kapott.

 

R. Szabó Ágnes szóvivő arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a 81-es főút melletti erdőrész gazdája szeptember 21-én azzal kereste meg a rendőrséget, hogy ismeretlen személy mintegy három köbméter háztartási hulladékot rakott le a földjére vezető útra. Mivel nem lehetett tudni, hogy a szemétkupac tartalmaz-e veszélyes hulladékot, a körzeti megbízott értesítette a bűnügyi technikusokat.

A helyszíni szemle során a szemét halomból olyan tárgyak kerültek elő, amelyek alapján valószínűsíteni lehetett a hulladék tulajdonosának kilétét. A szemétben talált felcímzett dobozok, illetve egy korábban forgalomból kivont jármű rendszáma alapján a móri nyomozók egy fehérvárcsurgói férfi házához mentek.

A férfi nem tagadta, hogy ő pakolta le a szemetet a főút mellé. Kihallgatása során őszinte megbánásának adott hangot. Az eljárást hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt a Móri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, szakértők bevonásával folytatta le, majd gyorsított eljárás keretében első fokon ítéletet is hirdetett a Székesfehérvári Városi Bíróság. 250.000.- Ft pénzbüntetést kapott.

Az ítélet nem jogerős.

 
< Előző   Következő >