Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
NE FÜSTÖLJÜK TELE ŐSSZEL A VÁROS LEVEGŐJÉT! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. október 27.

ImageSzékesfehérváron az önkormányzat rendelete értelmében az avar és kerti hulladékok eltűntetéséről elsősorban komposztálással kell gondoskodni. Az égetés a családi házas övezetben tűrt állapotként fogadható el, meghatározott feltételek betartásával.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 48/2000. (XII.21.) számú rendelete alapján:

- a város területén az avar és kerti hulladékok ártalmatlanításáról elsősorban komposztálással kell gondoskodni.

- a kerti hulladékok elszállítása a háztartási hulladék szállításával egyidejűleg tárolóedényben történik. A kommunális hulladék szállítására rendszeresített tárolóedénybe (kuka) alkalmanként, legfeljebb 0,015 m3/lakás kerti hulladék helyezhető. Egyéb módon kihelyezett kerti hulladék elszállítása térítés ellenében lehetséges.

- a város közigazgatási területén belül a belváros területén és a közterületeken a NYÍLTTÉRI ÉGETÉS TILOS.

Az avar és kerti hulladékok égetése Székesfehérvár területén az önkormányzati rendelet értelmében a családi házas övezetben tűrt állapotként fogadható el, az alábbi feltételek betartásával:

Az égetés időtartama: március 15-től május 31-ig és szeptember 1-től november 15-ig a tűzgyújtási tilalom betartására figyelemmel, és naponta 8:00-10:00 óráig, illetve 16:00-19:00 óráig, megfelelő meteorológiai viszonyok figyelembevételével lehet égetni, kivéve vasárnapokon és ünnepnapokon.

- a kerti hulladékot csak olyan helyen és területen szabad égetni, ahol az égetés és annak hősugárzása a személyi és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, vagyoni és környezeti kárt nem okoz.

- a tűz őrzéséről és veszély esetén annak eloltásáról a tűz gyújtója köteles gondoskodni. A tűz helyszínén olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétben tartani, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetőleg eloltható. - az égetés befejezésével a tüzet el kell oltani és a parázslást meg kell szüntetni.

- az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat semmilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes anyagot tartalmazó hulladékot.

A székesfehérvári tűzoltóság kéri mindazokat, akik Székesfehérváron a fent leírt feltételek mellett, a megengedett időpontban kerti hulladékot égetnek, a tüzelés megkezdésekor, illetve annak végén jelentsék ezt be a tűzoltóság ügyeletére a 22/311-063-as telefonszámon! Ne füstölje tele a várost - rakja le a zöldhulladékot a Csalai Szeméttelepen, ahol komposztálják!

 
< Előző   Következő >