Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Ezúttal sem tudtuk bevenni Klagenfurtot Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. október 27.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 vereséget szenvedett Klagenfurtban. A hazaiak már 4-0-ra is vezettek, amikor Palkovics két góljával felzárkóztunk a harmadik harmadban, ám Stefan Geier gólja megpecsételte a sorsunkat. - Az első tíz perc folyamán jól tartotta magát a Sapa Fehérvár AV19 a listavezető otthonában, utána azonban egyre nagyobb mezőnyfölénybe került a KAC. Az osztrákok igen intenzíven foglalkoztatták Satosaari kapust, aki azonban a 15. percig minden próbálkozást meghiúsított.

 

Ám ekkor emberelőnyben a csapatkapitány, Brandner közelről átjuttatta a korongot a gólvonalon (1-0). 

A mieink előtt nem sok gólhelyzet akadt, a legnagyobb Vas nevhez fűződik, aki a 17. percben egyedül mehetett kapura, de mellé lőtt. Összességében megérdemelten vonulhatott vezetéssel pihenőre a piros-fehér csapat, sőt, a játék képe alapján ez akár nagyobb különbségű is lehetett volna. A középső felvonásban sem változott a helyzet, dominált a Klagenfurt.

A helyzetkihasználásuk is feljavult, így Kalt és Brandner találataival tekintélyes előnyre tettek szert (3-0). Ez a játékrész is igazolta: nem véletlenül vezeti a tabellát a "Rekordmeister". A harmadik harmad eleján a Geier-ikrek összjátéka négygólossá duzzasztotta a hazai előnyt: Manuel volt az előkészítő, Stefan pedig a befejező ember (4-0).

Már-már úgy tűnt, vége a dalnak, ám ekkor megrázta magát a Sapa Fehérvár. Palkovics Krisztián 90 másodperc leforgása alatt két gólt vágott (4-2), ezzel egyszeriben izgalmas lett minden. Ám az 57. percben egy védelmi hibánkat Stefan Geier góllal büntette, így eldőltek a nyitott kérdések.

 A hazaiak sorozatban hetedik győzelmüket könyvelhették el, és továbbra is őrzik a Sapa Fehérvárral szembeni hazai veretlenségüket.

Klagenfurt AC - Sapa Fehérvár AV19 5-2 (1-0, 2-0, 2-2)
Klagenfurt, 3800 néző, vezette: Trilar, Hofstatter, Trattnig.
KAC: Chiodo - Ratz, Reichel, Scofield, Spurgeon, Pirmann, Furey, Brown, Brandner, Schantz, Schellander, Ratchuk, Kirisits, Kalt, Schuller, Hager, Schumnig, Steiner, S. Geier, Herburger, M. Geier. Vezetőedző: Emanuel Viveiros.
Sapa: Satosaai - Tokaji, Horváth, Ladányi, Vas M., Sofron, Durco, Kranjc, Palkovics, Martz, Kovács, Ackeström, Hegyi, Fekete, Holéczy, Benk, Orbán, Maklári, Fodor, Nagy, Vaszjunyin. Vezetőedző: Énekes Lajos.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >