Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Letették a jövő alapjait- Ipari csarnok épül Kőszárhegyen uniós támogatással
Letették a jövő alapjait- Ipari csarnok épül Kőszárhegyen uniós támogatással Nyomtatás E-mail
Írta: Kálóczi Beáta   
2010. október 28.

ImageA kőszárhegyi telephelyű Határ-Kő Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-dunántúli Operatív Program „Ipari parkok és iparterületek fejlesztése” pályázatán 200 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az „Ipari terület fejlesztés Kőszárhegyen” elnevezésű projekt megvalósítására, melynek összértéke 425.987.465 Ft. A beruházás alapkövét ünnepélyes keretek között tette le a cég két ügyvezetője Dr. Cser-Palkovics András a KDRFT elnöke, Székesfehérvár polgármestere társaságában.

 

A beruházás keretében épülő csarnokot nagyrészt a Simon Műanyagfeldolgozó fogja használni 4-5 másik környékbeli vállalkozással egyetemben. A Simon Műanyagfeldolgozó 1985. óta üzemelteti vállalkozását, azaz ebben az évben 25 éves a cég. Jelenleg 2 helyen, Szabadbattyánban és Kőszárhegyen működnek üzemei, ahol 53 darab fröccsöntőgéppel szolgálja ki Magyarország és Európa jelentős autóalkatrész-gyártó multinacionális vállalatait.

Image
.
 

A Simon Műanyagfeldolgozó már ma is közel 200 embernek ad munkát a térségben, de ez a projekt újabb 60-80 munkahelyet fog teremteni- mondta el köszöntőjében Simon István, műanyagfeldolgozó cég tulajdonosa. A családi vállalkozás keretében 2010. áprilisában alakult meg a Határ-Kő Kft. iparterület fejlesztési, vállalkozásfejlesztési céllal. A Határ-Kő Kft. tulajdonosai Simon István valamint gyermekei, Simon Zulejka és Simon Péter.

Image
.

Az általuk elindított újabb vállalkozás elsődleges célja, hogy a kőszárhegyi ipari területen ingatlanokat fejlesszenek és üzemeltessenek.

Ennek első lépése lesz az európai uniós támogatással épülő új, 3.800 nm-es üzemcsarnok, ahol a termelésen kívül a cég kutatás-fejlesztési tevékenységet is folytat, ami újabb magasan képzett mérnököknek biztosít munkalehetőséget. Minden olyan fejlesztés, amely az autóipar területén megvalósul, helyzetünket erősíti, stabilizálja, hiszen az autóipari fejlesztések egyik fő központja Európában ma Magyarország, és ebben a helyzetben kulcsfontosságú szerepet tölt be régiónk- fogalmazott beszédében dr. Cser-Palkovics András.

Image
.

Túl azon, hogy ilyen módon lehet megőrizni munkahelyeket, ez a mostani fejlesztés is mutatja, hogy ezen az úton lehet újabb és újabb munkahelyeket létesíteni- tette hozzá Székesfehérvár polgármestere, a KDRFT elnöke. A KDRFÜ ügyvezető igazgatója elmondta: ez a családi vállalkozás komoly partneri körrel rendelkezik, amely a cég biztonságos működését tudja garantálni a továbbiakban is.

Image
.

Dr. Temesvári Balázs szerint ez nagyon sok munkával jár, de látszik, hogy az új generáció teljes mértékben felsorakozott a cél mögé, tehát a jövőnek építkeznek. A fejlesztésnek köszönhetően olyan új szolgáltatások jelenhetnek meg, amelyek nem voltak jellemzőek a térségben- tette hozzá. Kőszárhegy polgármestere, Borián Péter beszédében azt méltatta, milyen jelentőséggel bír a településen a fejlesztés.

Image
Fotó: Kálóczi Beáta

Az ünnepség keretében Simon István ügyvezető szerződést írt alá Gerhard Laumann, a Gelan GmbH ügyvezetőjével, ugyanis a német vállalatcsoport több éves tárgyalás után Kőszárhegyre telepít két darab ezer tonnás fröccsöntőgépet.

A szerződés aláírást követően a Határ-Kő Kft. ügyvezetői valamint a KDRFT elnöke egy fémhengerben helyezték el az épülő csarnok tervrajzát, látványtervét, a megyei napilap egy példányát illetve a cég prospektusait, majd a vendégek jelenlétében letették az új létesítmény alapkövét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >