Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Elek Bence: "Örülök, hogy a gólommal vertük meg a finneket" Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. október 28.

ImageMásodik Eb-selejtezőjén megszerezte első győzelmét a magyar U19-es válogatott, a győztes gólt Elek Bence szerezte. - Válogatottunk nem tudott pontot szerzeni a Moldova elleni első összecsapáson, ezért kizárólag egy finnek elleni győzelem esetén maradhatott versenyben a továbbjutásért vívott harcban. Szepessy László szövetségi edző az Ambrusics Norbert - Szolnoki Roland, Kelemen Dávid, Izing Martin, Farkas Norbert (Farkas Márk, 74.) - Kovács István, Windecker József, Czár Richárd - Skriba Máté, Elek Bence (Batizi-Pócsi Balázs, 71.), Ponczók Csaba (Tóth Lajos, 88.) összeállításban szerepeltette csapatát.

 

A mieink gyorsan mezőnyfölényre tettek szert, a játék már a találkozó elején a finn térfélre tevődött át, a vendégek a kontráikban bíztak, ám veszélyes lehetőségig nem jutottak el. A mieink néhány váratlan megoldással többször nehéz feladat elé állították a finn védelmet, és az egyik ilyen lehetőséből a 43. percben megszületett a vezető gólunk is: egy szélről érkező labdát Elek Bence lőtt a kapuba.

Image
Fotó: Simon Erika / Videoton FC

A finnek a fordulás után többet kockáztattak, ami azzal járt, hogy többször is fellazult a védelmük, s továbbra is a mieink előtt adódtak lehetőségek. Újabb gól azonban már nem született, válogattunk 1-0-ra nyert, vagyis a lengyelek elleni utolsó összecsapás dönt a továbbjutásról.

Elek Bence:

Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a finnek ellen, hiszen nagy volt a teher rajtunk, mert mindenképp nyernünk kellett. Rengeteget támadtunk, sok helyzetet sikerült kialakítanunk. Sajnos a tatabányai pálya talaja nem volt a legjobb állapotban. Az első félidő vége előtt lőttem a gólt, Skriba Máté nagyszerű labdát adott nekem én pedig közelről a kapuba lőttem. Este a közös vacsora után kipihenjük magunkat, tényleg nagyon fárasztó mérkőzés volt a mai. Holnaptól pedig készülünk a szombati, sorsdöntő mérkőzésre a lengyelek ellen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >