Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Folyékony bitument szállító tartálykocsi borult fel az M7-esen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 29.

ImageTöbb, mint kilenc órán át tartott a műszaki mentése annak a tartálykocsinak, amely felborult az M7-es autópályán. Bisztricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Scania nyerges vontató körülbelül 200°C hőmérsékletű folyékony bitument szállított. A sofőr a balesetkor nem sérült meg. A veszélyes anyagot a helyszínen egy másik tartálykocsiba fejtették át, ezután emelték ki daruval a tartályt.

 

Bisztricz Anettől megtudtuk, hogy a tűzoltók két gépjárműfecskendővel siettek a helyszínre. A Székesfehérvár felől Budapest irányába tartó Scania nyerges vontató közvetlenül a kápolnásnyéki lehajtó előtt borult az árokban a jobb oldalára. A körülbelül 200°C hőmérsékletű folyékony bitument szállító tartálykocsi hőszigetelése megrongálódott.

A veszélyes anyagot a helyszínen egy másik tartálykocsiba fejtették át, amely hat órát vett igénybe. A nyerges vontatót lekapcsolták a vontatmányról, majd kamionmentővel állították kerekeire és húzták ki az árokból. A tartálykocsit az átfejtés után daruval emelték ki.

 
< Előző   Következő >