Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Győzelem, 22 másodperccel a vége előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. október 31.

ImageFantasztikus mérkőzésen szerezte meg a győzelmet csapatunk Jesenicében, ahol Palkovics és Johansson góljával már 13 perc után 2-0-ra vezettünk. A vége 4-3 lett ide, hiszen a záró harmadban Durco, majd „Palkó” is betalált. - Mindkét csapat újoncot avatott, az Acroni Jesenicénél Toni Dahlman, míg a Sapa Fehérvárnál Eric Johansson készülődhetett a bemutatkozásra. A házigazdák hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, fiatal csapatuk lendületes jégkorongozást vezetett elő.

 

Alig 70 másodperc eltetével emberelőnybe is kerültek, ám hiába járatták tetszetősen a korongot, a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. Alighogy kivédekeztük az emberhátrányt, megmutattuk mi is az oroszlánkörmeinket: Ackeström lövését azonban szépen védte Suomalainen. A szlovének finn próbajátékosa nagyon iparkodott a szerződésért, próbálkozása azonban a kapuvas mellett zúgott el. Fokozatosan javult a Sapa Fehérvár játéka, Martz helyzete egyértelműsítette ezt.

A következő lehetőségünkkel viszont már éltünk is: Kovács átadása üresen találta Palkovicsot, aki esélyt sem adott Suomalainennek (0-1). Rákapcsolt a Jesenice, Jeglic, Sabolic, Magovac és Ticar is egyenlíthetett volna. Ám Satosaari mindegyik esetben remekelt. A másik oldalon egy gyors kontra viszont góllal zárult: Kovács előkészítését Johansson értékesítette (0-2).

A megnyugtató vezetésünk hamar elolvadt a középső felvonásban. Mindössze 33 másodpercre volt szüksége a hazaiaknak a szépítéshez, Lysak közelről mattolta Satosaarit (1-2). Intő jel volt ez a mieink számára, Kovács szólójánál Susanj az utolsó pillanatban mentett. Szlovén részről Sabolic és Zidan előtt akadtak esélyek, ám emberelőnyben Jeglic már nem hibázott (2-2).

Ezzel odalett az előny, kezdődhetett minden előről. Vendégoldalról két Sofron lövést, míg szlovén oldalról Dahlman, Kuralt és Zidan távoli bombáit szemlélhetette a közönség, lüktető, jó volt a meccs. A szünetig azonban nem változott az állás. A befejező húsz percben enyhe szlovén mezőnyfölény jellemezte a játékot, és veszélyes Sapa Fehérvár kontrák. Ebből azonban mi jöttünk ki jobban, és Durco óriási kék vonalas góljával újra nálunk volt az előny (2-3).

Az 53. percben azonban újfent kiegyenlített a Jesenice, ekkor Dahlman Lysak kipattanóját vágta be (3-3), Már-már úgy tűnt, hosszabbítás következik, amikor 22 másodperccel a lefújás előtt Palkovics villant, eldöntve a két pont sorsát. Ezzel létfontosságú két pontot szerzett a Sapa Fehérvár.

EBEL, 16. FORDULÓ:
ACRONI JESENICE – SAPA FEHÉRVÁR AV 19 3-4 (0-2, 2-0, 1-2)
ACRONI JESENICE: Suomalainen (kapus) – Cavosie, Robar, Dahlman, Hafner, Lysak, Werner, Erman, Sabolic, Ticar, Jeglic, Magovac, Susanj, Zidan, Dolinsek, Kuralt, Zupancic, Brus, Vovk, Sodja.
SAPA FEHÉRVÁR AV 19: Satosaari (kapus) – Horváth A., Tokaji, Sofron, Vas M., Ladányi, Ackeström, Durco, Palkovics, Johansson, Kovács Cs., Kranjc, Orbán, Holeczy, Martz, Fekete, Hegyi, Benk, Nagy G., Vaszjunyin.
Kiállítások: 0 ill. 8 perc
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >