Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A Villach igazolta a papírformát Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. november 02.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 jól kezdett a Villach SV ellen, ám a vendégek fokozatosan átvették az irányítást és jó emberelőnyös és -hátrányos játékuknak köszönhetően magabiztosan elvitték mindkét pontot Székesfehérvárról. - Szinte teljesen megtelt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok a vasárnap esti mérkőzésre, a szurkolók várakozással tekintettek az új edző, Kevin Primeau és az új center, Eric Johansson bemutatkozása elé. A mester végül a kispadról tekintette meg a találkozót, de a meccs levezénylését Énekes Lajos pályaedzőre bízta.

 

Jól kezdett az eleinte három sorral harcba küldött Sapa Fehérvár, szellemes és gyors támadásokkal veszélyeztettük Starkbaum kapuját. Palkovics és Fekete előtt is hatalmas gólhelyzet adódott, ám ezek még kimaradtak. A 6. percben aztán már a szerencse sem segített a vendégeken: Kovács centerezését Palkovics középről ragyogóan lőtte a kapuba (1-0). Lendületben maradt a Sapa Fehérvár, Sofron és Martz is növelhette volna az előnyünket.

A másik oldalon Kaspitz forgatta meg Orbánt, feladását követően a lövés a kapuvason csattant. A 16. percben először került emberelőnybe a VSV, és a "Sasok" nem is sokat teketóriáztak. Egy villámgyors akció végén a második hullámban üresen érkező Kuznik hatalmas gólt lőtt (1-1). A harmadot emberelőnyben zártuk, az álllás azonban nem változott. Igen rosszul kezdtük a második játékrészt, és ez a folytatásra is kihatott. A 24. percben egyéni hibáink láncolata végén Ryan egyedül vezethette Satosaarira a korongot és nem is hibázott (1-2).

Nyeregben érezte magát a Villach, egyre magabiztosabban és határozottabban játszottak. Talán kissé lankadt is a koncentrációjuk, egyre többször kerültünk ugyanis emberelőnybe. Ám ezeket sorra ki is hagytuk, tulajdonképpen érdemi gólhelyzet kialakítása nélkül. Hiába kért időt a Sapa Fehérvár, ez sem segített. Amikor aztán az osztrákok lehettek többször a jégen, ismét éltek az eséllyel: sakk-mattig játszottak egy akciót, amelyet Ferland fejezett be éles szögből (1-3). Megzavarodtak a mieink, a szünet kimondottan jókor jött.

Sajnos a befejező játékrész sem rólunk szólt, a rendkívül erős kerettel rendelkező Villach sokkal rutinosabb csapat annál, hogy kiengedjen a kezéből egy ilyen előnyt. Dörzsölten, profi módon tették a dolgukat, csírájában elfojtották a támadásainkat, alig-alig engedtek bennünket lövéshez jutni. Amikor pedig tehették, gyors ellentámadásokkal próbálkoztak. Így teltek a percek, mígnem az egyik ilyen osztrák kontra végén a nagy lendülettel érkező Altmann helyezte a korongot a hálóba (1-4).

A Sapa Fehérvárnak is sikerült pár perc múlva Starkbaum mögé juttatni a pakkot, ám az esetet kézpassz előzte meg, így Falkner játékvezető nem adta meg a találatot. A lefújásig már nem változott az állás, így a Villach megérdemet győzelmet aratott Székesfehérvárott.

Mestermérleg, Kevin Primeau:

Jól kezdtük a meccset, ám - mint a jégkorongban oly sokszor - az emberelőnyös és -hátrányos játékok közötti különbség döntött. Sok fejlődési lehetőséget látok a csapatban, remélem, a közös munkánk nyomán ezt sikerül is kiaknázni. (A mesterrel készült hosszabb beszélgetést hétfőn olvashatják honlapunkon.)

Mestermérleg, Johann Strömwall:

A győzelmünk kulcsa a kiváló emberhátrányos védekezésünk volt. A Sapa Fehérvár lendületesen, gyorsan kezdett, mi pedig nem találtuk a ritmust. Aztán fokozatosan feljavultunk, és a vezetés megszerzése után nyugodt és okos játékkal megtartottuk, majd növeltük az előnyünket.

Sapa Fehérvár AV19 - Villach SV 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Székesfehérvár, 3200 néző, vezette: Falkner, Németh, Smeibidlo.
Sapa: Satosaari - Horváth, Tokaji, Soforn, Vas M., Ladányi, Ackeström, Durco, Palkovics, Johansson, Kovács, Orbán, Kranjc, Holeczy, Martz, Fekete, Vaszjunyin, Hegyi, Mihály, Nagy, Benk. Vezetőedző: Kevin Primeau.
VSV: Starkbaum - Unterluggauer, Martin, M. Raffl, Kaspitz, Ferland, Bacher, Mitchell, Kristler, Damon, Razingar. Kuznik, Altmann, N. Petrik, Ryan, B. Petrik, Wiedergut, Platzer, Martinz, Essmann. Vezetőedző: Johann Strömwall.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >