Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Magyar Kupa: a Bajai LSE ellen, a tizenhat közé jutásért Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. november 02.

ImageKedden, 14.30 órakor kezdődik a Bajai Labdarúgó SE elleni Magyar Kupa-mérkőzésünk. - A Videoton FC elsőcsapata ma játssza a 2010-2011-es kiírásban első Magyar Kupa mérkőzését: az ellenfél a másodosztály Nyugati csoportjában, a Vidi II-vel azonos pontszámmal álló Bajai LSE lesz. Amennyiben csapatunk sikert arat és bejut a legjobb tizenhat közé - a pénteken tartott sorsolás szerint - a Szombathelyi Haladás együttesével mérkőzhet, immár két mérkőzésen (november 10., illetve december 11.) a továbbjutásért, hiszen a nyolcaddöntőtől kezdve oda-visszavágó alapon dől el ki lép tovább a kupában.

 

A Bajai LSE nem kezdte jól a szezont, igaz az első fordulóban még legyőzték hazai pályán Lipcsei Péter csapatát, a Fradi II-t, de a második fordulóban hatalmas vereségbe szaladtak bele Bognár György játékosai. A Vidi II hazai pályán 5-1-re ütötte ki a Bajai LSE-t és akkor valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy a 12. fordulót követően, azonos pontszámmal áll majd a dobogón a Vidi II és a BLSE is.

Bognár György azonban rendet tett játékosai fejében és ez annyira jól sikerült, hogy a csapat az elmúlt hetekben ragyogóan szerepel a másodosztályban. Az utolsó öt bajnoki fordulóban 15 pontot szerzett a Duna-parti csapat. Otthon legyőzték a PMFC-t, a Barcsot és a Szigetszentmiklóst, idegenben pedig jobbnak bizonyultak a Honvéd II-nél és az ETO II-nél is. A gólarányukra sem lehet panasz a 14 rúgott gól mellé csak 4 kapott gól párosul.

Külön érdemes megemlítenünk Kormos László nevét, aki az utolsó 4 bajnoki mérkőzésen összesen 8 gólt szerzett. A Honvéd II ellen 6 perc alatt ért el mesterhármast, 1 héttel később a Barcs ellen is sikerült tripláznia, ekkor 65 percre volt szüksége a három gól megszerzéséhez. De eredményes volt a 24 éves támadó az ETO II és a Szigetszentmiklós ellen is. Nem szabad tehát semmiképp sem lebecsülni NB II-es ellenfelünket, hiszen Bognár György csapata szenzációs formában szerepel az utóbbi hetekben.

A mérkőzés külön pikantériája lesz, hogy Bognár György egykori mestere Dr. Mezey György volt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >