Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új vezető az ÖIK élén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 02.

ImageOrosz István ügyvezetőként segíti az informatikai terület további fejlődését - Orosz István vezeti novembertől az Önkormányzati Informatikai Kft-t. Elődje, Kovács László üzemeltetési vezetőként továbbra is részt vesz a cég irányításában. Az új ügyvezető korábban a székesfehérvári önkormányzat informatikáért felelős szakbizottságának elnökeként dolgozott. Többéves tapasztalattal rendelkezik az önkormányzati szféra működéséről és eddig is részt vett az informatikai területen tervezett fejlesztések kidolgozásában, megvalósításában.

 

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint az Önkormányzati Informatikai Központ Kft. a helyi önkormányzati szektornak nyújt informatikai szolgáltatásokat. A nagyszámú fehérvári intézmény zömében az ő szakembereik gondoskodnak az informatikai beszerzésekről, a berendezések üzemeltetéséről és karbantartásáról.

Az elmúlt időszak egyik fontos eredménye, hogy az önkormányzat mára 42 kilométer hosszúságú saját optikaikábel-hálózattal rendelkezik, mellyel a belvárosi és környéki önkormányzati tulajdonú hivatali és intézményi épületek mindegyikét hálózatba lehet kötni. Ezt a rendszert szeretnék továbbépíteni és bevonni a külső városrészeket is.

Orosz István a közeljövő legfontosabb feladatának a város belső informatikai szolgáltatásainak egységesítését tartja, ami jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. Az ügyvezető ezen felül elkötelezett az e-önkormányzati rendszer kiteljesítése mellett. Mint elmondta: a képviselői munka elektronizálásban szerzett tapasztalatokra építve el kell érni, hogy a hivatal is „papírmentes legyen”, azaz hogy a lehető legtöbb hivatali ügyintézés elektronikusan történjen.

A váltás zökkenőmentesen zajlik, hiszen Orosz István eddig is részt vett az informatikai terület irányításában, Kovács László pedig továbbra is az Önkormányzati Informatikai Kft. vezető szakembereként dolgozik.

OROSZ ISTVÁN szakmai életrajza

Az angolul felsőfokon beszélő szakember a József Attila Tudományegyetemen szerzett programozó matematikusi diplomát, majd Budapesten az ELTE-n folytatta tanulmányait. Több külföldi egyetem képzésén fejlesztette tovább szaktudását, így Németországban hidroinformatikai, Hollandiában pedig pénzügyi-logisztikai felsõfokú képzésen vett részt.

Önkormányzati munkáját megelőzően szakmájában szoftverfejlesztőként dolgozott. Oktatóként is több felsőoktatási intézményben tevékenykedett. A Kodolányi János Főiskolán analízist, operációkutatást és valószínűség-számítást, a Budapesti Műszaki Egyetemen pedig alkalmazott informatikát tanított. Az elmúlt ciklusban önkormányzati képviselőként a székesfehérvári önkormányzat informatikáért felelős szakbizottságának elnökeként dolgozott.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >