Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Bécs, Női Interliga, harmadik forduló Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 02.

ImageBécsben, a WRC Schönbrunn Rugby Centerben rendezték meg a Női Interliga harmadik fordulóját, amelyen a Magyar Á - B és az U 16, női csapatok is megmérettek. A mérkőzések során megérdemelt győzelmek születtek, s remek pontszerzéseket láthatott a közönség.

 

Eredmények:

--- U16 Magyarország – Ausztria. 10 – 5. / 0 – 5

„A Magyar utánpótlás válogatott az első félidőben nagyon sok hibával, pontatlan passzokkal játszott.” – nyilatkozta honlapunknak Gyölcsös Ferenc szövetségi kapitány – „Ezért nem volt meglepő, hogy az osztrák csapat ezt kihasználva az első félidőben 5 – 0 ra vezetett.”

A második félidőben Váczi Péter utánpótlás válogatott edző átrendezte a sorokat. Kiss Fanit becserélte, ami jól sikerült. Fanni ugyanis az első labdamenetet követően 5 pontot szerzett. Ezt követően feltámadt az utánpótlás válogatott: Compó Dorina a mérkőzés lefújása előtt újabb 5 pontot szerzett a magyar csapatnak, akik végül 10 – 5 re megnyerték a mérkőzést.

A keret: Kocsó Krizstina, Compó Dorina, Bán Lea Szilvia, Gránicz Zsuzsanna, Gordos Cintia, Ignác Daniella, Kis Fanni, Smatkó Dorina

Image
.

--- Magyar Á csapat – Ausztria 25. – 10. /5- 0.

 A női válogatott Á csapata kissé megilletődve, sok hibával kezdte a mérkőzést. Az első célt Gyolcsos Mária egy ügyes „hurkot” követően szerezte - 5 pont. A második félidőt követően a jókor érkező Fehér Csilla újabb 5 pontot szerzett 10 – 0. Az osztrák lányok erőteljes ellentámadásait nem tudta védeni az Á válogatott: 10 – 5. Ezt követően Kovács Judit kétszer egymásután az ellenfél célterületére futott: 20 – 5. A házigazdák erre még tudtak válaszolni (20. - 10.), de a csereként beállt Pap Eszter céljára már nem.

A végeredmény: 25. – 10. re győzött a magyar csapat.

A keret: Kovács Judit, Katona Erika, Katona Andrea, Fehér Csilla, Kis Brigitta, Deák Alexandra, Gyolcsos Mária, Pap Eszter.

 --- Magyar Á – Magyar B 40. – 0. / 20 - 0.

A B csapat nem tudott mit kezdeni a felnőttekből álló Á csapat gyors játékával, s Gyölcsös Ferenc edző szerint talán fejben fel is adták a legelején.

--- Szlovénia -. Magyar B válogatott. 25.- 15. / 10 – 5.

Az utánpótlás magyar válogatottra épülő, mindössze 3 felnőtt játékost felvonultató B válogatott kiválóan helyt állt a szlovén csapat ellen. A mérkőzés 5. percében a szlovének vezettek 10.- 0. Innen „állt” fel a magyar csapat: először Veiland Fruzsina 5. pontjával 10 – 5 re megközelítették a szlovéneket. Persze, nem hagyta magát az ellenfél, s újabb 5 pontot szereztek. Ezt követően Rózsa Katalin 10. pontjával örvendeztette meg csapatát. Eredmény: 20 - 15.

Egy védelmi hiba folytán a Szlovének újabb 5 ponttal növelték előnyüket, s a végeredmény 25.- 15. lett a szlovéneknek.

Keret: Rózsa Katalin, Veiland Fruzsina, Pintér Anett, Deák Alexandra, Arany Rebeka, Magyar Viktória, Török Nóra, Fodor Ágnes, Krizsák Alíz

 --- U 16. Magyarország – Ausztria 30. – 5. / 15. – 0.

 „Az utánpótlás csapat már összeszedte magát, esélyt sem hagyott a házigazdáknak.” – mondta a szövetségi kapitány – „Végig a sokpasszos, ellenfél számára kiismerhetetlen játékot játszották a sportolók, s a csapat megérdemelten győzött!”

--- Magyar B válogatott – Ausztria 10. – 20. / 10 – 0.

Az első félidő jól kezdődött a magyar csapat számára a 3. percben Krizsák Aliz passzát követően Veiland Fruzsaina vetődhetett az osztrák célterületre: 5 pont. A hetedik percben Arany Rebeka ügyes elfutása után 10 – 0 ra vezetett a félidőben a magyar csapat. A második félidőben a házigazdák összeszedték magukat, s négy céllal 20 – 10-re legyőzték a lelkes, zömében 17 éves utánpótlás korú csapatot.

--- Magyar Á – Szlovénia. 40. – 0. / 25.- 0.

Ezzel kapcsolatban Gyölcsös Ferenc megjegyzése: „A magyar női Á válogatott mind taktikailag, mind gyorsaságban felülmúlta déli szomszédinkat, s megérdemelten győztek.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >