Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Világ Éjszakai Arca Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 02.

ImageA Magyar Csillagászati Egyesület meghívására érkezett hazánkba a „The World At Night” fotósainak kiállítás-sorozata. A Csillagászat Nemzetközi Éve alkalmából létrejött tárlat Párizsból az UNESCO székházából indult és azóta mintegy harminc országba jutott el. A TWAN fotósai a világ minden részén készítenek felvételeket, melyek a csillagos ég és a földi táj harmóniáját tükrözik. Ez az anyag most megtekinthető A Szabadművelődés Házában.

 

Trupka Zoltán népművelőtől megtudtuk, hogy a kiállításon a görög, francia, spanyol, japán, amerikai, ausztrál, kanadai, koreai, török – és természetesen magyar – égi és földi természeti értékeket láthatunk: az amerikai nemzeti parkok felett átívelő Tejutat, iráni és török tájak és csillagképek kompozícióit, az UNESCO Világörökségeinek éjszakai arcát.

Image
.

Ladányi Tamás a TWAN magyarországi képviselője jóvoltából ízelítőt kapunk a hazai csillagos tájakból is.

A megnyitót november 5-én, pénteken tartják A Szabadművelődés Házában, 18 órakor. A kiállítást megnyitja Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára. Asztrotájkép bemutatót és vetítést tart Ladányi Tamás, a TWAN magyarországi képviselője. Ráadásul távcsövezés is lesz a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban.

A program támogatója a Terkán Lajos Ismeretterjesztő Alapítvány.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >