Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vérüket adták a fejér megyei rendőrök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 04.

ImageÖsszesen közel negyven liter vért adtak, így képletesen 264 ember életét mentik meg ezzel a fejér megyei rendőrök, akik részt vettek a mai napra szervezett rendőrségi véradáson. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság már nem először rendezett véradást a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetével, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat Székesfehérvári Intézetével közösen. A rendőrségi véradás így kezd hagyománnyá válni a főkapitányságon dolgozó kollégák körében.

 

Németh-Kész Mónika szóvivőtől megtudtuk, hogy most is szép számmal érkeztek a főkapitányság tornatermébe az önkéntes véradók, akiket a Magyar Vöröskereszt „Adj vért, és ments meg három életet” szlogennel ellátott paravánja fogadta.

A felhívásnak 88-an tettek eleget - köztük tizennégyen első véradók –, akik közül mindenkitől 4,5 decilitert vért vettek le a vérellátó szolgálat munkatársai, így összesen 39,6 liter vért adtak, amivel képletesen 264 ember életét mentik meg. A jó hangulatban telt véradáson részt vettek szolgálatban lévő rendőrök és közalkalmazottak, de akadtak olyan önkéntes véradó kollégák is, akik szabadidejüket feláldozva adták vérüket.

A főkapitányságon dolgozó kollégákon túl a megyében lévő hat rendőrkapitányságról, valamint az autópálya alosztályokról és az ORFK Közép-Dunántúli Gazdasági Ellátó Igazgatóságától is érkeztek véradók. A lelkes rendőrök már készülnek az Országos Rendőrségi Véradónapra, ami 2011. február 11-én lesz.

 
< Előző   Következő >