Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több rendőrt szeretne látni Székesfehérvár utcáin a polgármester
Több rendőrt szeretne látni Székesfehérvár utcáin a polgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 04.

ImageA közbiztonság témakörében szervezett konzultációt dr. Cser-Palkovics András, aki azért lobbizik - a rendőrséggel közösen -, hogy nagyobb legyen a rendőri jelenlét Székesfehérváron. Mint a sajtó képviselőinek elmondta: a város folytatja az együttműködést a körzeti megbízotti rendszer fejlesztése érdekében is, hogy hamarosan a Hosszúsétatéren, a Mura utcában és a Köfém lakótelepen is legyen rendőrörs.

A közbiztonság kiemelten fontos kérdés a közhangulat szempontjából.” – mondta mai sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András – „A közbiztonság meghatározza, hogy jó-e élni egy városban, vagy problémákkal terhes.”

A polgármester kifejtette, hogy Róth Péter alpolgármesterrel közösen konzultációt folytattak a rendőri szervekkel azért, hogy több rendőr legyen Székesfehérváron. A közös lobbi eredményeképpen több rendőri álláshely jöhet létre, megszüntetve ezzel azt az aránytalanságot, amely - korábbi döntések miatt - Székesfehérvárt az országos átlag alatt ellátott rendőri álláshelyek közé sorolta.

Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy ezügyben levélben fordul a miniszterhez:

„Az átlaghoz viszonyítva Fejér megyében több, mint 100 rendőri álláshellyel van kevesebb. Ha sikerül elérni az aránytalanság megszüntetését, akkor az láthatóan megnöveli majd a rendőri jelenlétet a városban.”

Végezetül kifejtette, hogy folytatják az együttműködést a körzeti megbízottak ügyében is, mivel úgy vélik, hogy több rendőrörs kialakítására van szükség több városrészben is. Tavasztól a Hosszúsétatéren létre is jön majd egy új rendőrörs, s ugyanilyet szeretnének a Mura utcában is látni, illetve a Köfém lakótelepen. ahol korábbi önkormányzati döntésekből fakadóan jelentősen romlott a közbiztonság.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >