Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jótékonysági gálaest a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 04.

Image„Fejér szikrák - a remény fényei” – ezzel a címmel rendeztek gálaestet a Vörösmarty Színházban a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére. A jótékonysági akció Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Fejér Megye Önkormányzat összefogásával jött létre. A program során – többek között - latin táncosok, autentikus cigányzene, Drahos Béla fuvolaművész, s az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara is szórakoztatta a közönséget.

 

A jótékonysági gálaesten először Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója lépett a színpadra, aki elszavalta József Attila egyik versét. Őt követte Drahos Béla fuvolaművész és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara.

Image
.

 

Image
.

A muzsikaszó után a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola táncosai adtak ízelítőt latintánc tudásukból, majd a devecseri Fláre Beás Zenekar mutatkozott be autentikus cigányzenével. Az együttes tagjait súlyosan érintette az iszapömlés: Orsós Tibi és Orsós Laci elveszítette otthonát és Orsós Ervinék háza is megrongálódott.

Image
.

 

Image
.

Az est során Lenner András devecseri önkormányzati képviselő is szót kért, aki felolvasta Toldi Tamás polgármester levelét, amelyben köszönetet mondott Fejér megyének és Székesfehérvárnak a segítségért.

Image
.

 

Image
Fotó: Bácskay Gergely

„Feladatunk és kötelességünk segíteni azoknak, akik rászorulnak. Fehérvár, mint az ország történelmi fővárosa és a régió központja, felelősséggel tartozik, hogy tegyen valamit.” – reagált a megható üzenetre dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, majd köszönetet mondott színházi és hivatali dolgozóknak, cégeknek, civil szervezetknek és magánszemélyeknek, akik jegyvásárlással, vagy támogatással segítették az akciót.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >