Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Énekes Lajos: "A részletekre összpontosítunk" Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. november 05.

ImagePénteken ismét hazai pályán szerepel a Sapa Fehérvár AV19. Az ellenfél a Grazz 99ers együttese lesz, amely hullámzóan kezdte a szezont. Csapatunknak égetően szüksége van a két pontra, amely önbizalmat adhat a további feladatokra is. - Némileg csalódást okozott a Sapa Fehérvár AV19 vasárnapi veresége a Villach ellen, hiszen remekül kezdődött a mérkőzés. "A VSV ellen megint olyan meccset játszottunk, amelyen nem tudtunk 60 percen át jó teljesítményt nyújtani. Pedig az első harmadunk talán a legjobb volt az egész idényben."

 

"Kitűnő húsz perc volt, még annak dacára is, hogy a gólhelyzeteinket nem értékesítettük kellő hatékonysággal. Aztán az ellenfél felvette a ritmust, és olyan játékot mutattak, amelyet mi is szeretnénk. A VSV megérdemelten áll a tabella második helyén. A kapusunkkal maximálisan elégedettek lehetünk és képesnek kell lennünk arra, hogy tanuljunk ebből az összecsapásból. Éppen ezért alaposan ki is elemztük. Jóllehet ez nem az a találkozó volt, amelyen mindenképpen a győzelem volt az elvárás, mégis kicsit csalódottak vagyunk" - foglalta össze a tanulságokat Énekes Lajos, aki vasárnap még magára vállalta a csapat meccs közbeni vezénylését Kevin Priemau jelenlétében.

"Remek kezdés után azt hiszem, elfáradtunk a magunk diktálta tempóban. Öt mérkőzést játszottunk zsinórban, ebből háromra utaztunk, hajnali négyre értünk haza szombaton - talán ez volt az, ami miatt elveszítettük a fókuszt. Ha nemcsak az eredményt nézzük - ami tényleg nem néz ki jól, 1-4 - akkor azért önmagunkhoz képest lehetett látni a fejlődést. Nem adtunk nagy előnyt az ellenfélnek az elején, hogy aztán onnan kelljen felzárkózni. Elemeztük a dolgokat, jó úton haladunk - még nem késő változtatni a hibákon, és úgy látom, a csapat abszolút vevő a mester által említett részletekre." - emlékezett vissza Tokaji Viktor, csapatkapitány.

Énekes Lajos hozzátette, hogy az új vezetőedző érkeztével még nem sok minden változott a Villach ellen, ám azóta kemény munka kezdődött, különös figyelemmel a részletekre. "Amióta Kevin Primeau átvette a csapatot, elkezdtünk aprólékosan összpontosítani minden játékelemre. Mindenképpen fejlődnünk kell az emberelőnyös és -hátrányos játékban, mert a legtöbb esetben ezek döntőnek bizonyulnak" - húzta alá a szakember.

Pénteken lehetőség nyílik a hazai mérlegünk javítására, amikor is a Moser Medical Graz 99ers érkezik a Koronávárosba. "A Graz sem azon a szinten játszik, ahol szeretne, így ők is ki akarnak majd tenni magukért. Nehéz találkozóra van kilátás. A játékosaink a szokásosnál is elszántabbak, hiszen bizonyítani szeretnének az új edzőjüknek. Négy sorral indulunk csatába, mert sorban jönnek majd a kemény meccsek" - árulta el Énekes Lajos.

Habár Kevin Primeau immáron a felelős a csapat összeállításáért, nem várható különösebb változás. A közelmúltban eltiltáson és sérülésen átesett Mihály Árpád teljesen felépült, így még nagyobb részt vállalhat a feladatokból. Egyetlen sérültünk Benk András. A kezdőkapusról pénteken születik döntés. Lassan megszokottá válik, hogy magyar vonalbíró közreműködik a mérkőzésen: ezúttal Bedő Péterre vár a feladat, hogy Igor Dremeljjel és Ales Lesniakkal levezessék a 60 percet.

Sapa Fehérvár AV19 - Moser Medical Graz 99ers

Székesfehérvár, 2010. november 5. 19:15

Vezeti: Dremelj, Bedő, Lesniak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >