Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vereség két jó és egy rossz harmaddal Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. november 06.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 a Graz 99ers együttesét fogadta pénteken este. Csapatunk két gólos vezetést épített fel az első harmadban, ám a második játékrészben megfordította az állást a Graz, és a jó hazai hajrá ellenére elvitte mindkét pontot. - Remek iramban indult a mérkőzés, a Sapa Fehérvár AV19 játékosai szemmel láthatóan nagy becsvággyal küzdöttek, és minden igyekezetükkel azon voltak, hogy bizonyítsanak új mesterüknek, Kevin Primeau-nak. A szakember meg is adta a lehetőséget mindenkinek, négy sort vezényelt csatába.

 

A negyedik sor összeállítása kissé változott is menet közben, mindenesetre svéd-kanadai centerünk a mélyvízben találta magát, ugyanis a második és a negyedik sorban is szerepet kapott. Az első igazi helyzet az ő nevéhez is fűződött, ám Starkbaum hatástalanította a próbálkozást. A 7. percben azonban már ő is tehetlennek bizonyult. Pedig kétszer remekül védett, előbb Sofron, majd Vas Márton lövésénél, a harmadik kipattanót azonban Ladányi a védőknél gyorsabban reagálva a hálóba bombázta (1-0). Kisvártatva emberelőnybe kerültünk, ez felkínálta az előny növelésének lehetőségét, ám finoman szólva is akadozott a gépezet: még lövésig sem jutottunk.

A harmad derekán kis híján egyenlített a Graz, Ladányi átadását ugyanis lefülelték a védőharmadunkban - Satosaari azonban a helyén volt. A másik kapu előtt is adódtak izgalmak: Kovács feladását ugyanis az érkező Johansson pazar csuklómozdulattal lőtte fel a pipába (2-0). A hátralevő percekben fegyelmezetten, taktikusan játszott a Sapa Fehérvár, így megérdemelten vonulhatott pihenni két gólos vezetéssel. A második húsz perc - ne szépítsük - maga volt a rémálom. Mintha kicserélték volna a két csapatot, 180 fokos fordulatot vett a találkozó.A középkezdés után ugyan még nekünk akadt helyzetünk, innentől kezdve azonban jött a hidegzuhany.

A játékrész első percében Sofron szabálytalankodott, a kiállítást pedig gólra váltotta a Graz: a technikás Ouellette éles szögből hatalmas gólt lőtt (2-1). Megjött a vendégek önbizalma, és a kezdeti enervált teljesítményüket fokozatosan javították. A kontráikben mind több lett a veszély, és a 26. percbe átlépve Iberer egy gyors ellentámadást szép fonákmozdulattal gólt érően zárt le (2-2). Odalett az előny, de egy emberfór a vezetés visszavételével kecsegtetett. Elméletben.

A gyakorlat ugyanis teljesen mást mutatott, ezt a létszámfölényt is úgy tudtuk le, hogy momentumunk sem volt. Nagy árat fizettünk ezért, mert a 31. percben egy újabb villámgyors grazi ellencsapás végén Christoph Harand mattolta Satosaarit (2-3).Nehéz perceket éltünk át, ezt tetézte, hogy előbb szimpla, majd kettős emberhátrányba kerültünk. Szerencsére sikerült megúszni ezeket, és ez mintha önbizalmat is adott volna a fiúknak. Éppen ezért derült égből a villámcsapásként esett a negyedik vendéggól: Paré bombájánál kapusunk nem a legjobb formját mutatta, így a löket utat talált a kapuba (2-4). A szünetben rendezte a sorokat Primeau mester, erőre kapott a Sapa Fehérvár.

A fiúk nagy erőket mozgosítottak a felzárkózásért, több ízben szabálytalanságra kényszerítették a Grazot. És végre sikerült emberelőnyös gólt is szereznünk: Vas Márton az 50. percben szenzációs bombagólt lőtt középtávolról (3-4). Tíz perc volt ekkor hátra és egy gólos volt a hátrány - nem tűnt lehetetlen feladatnak az egyenlítés. Így érezték ezt játékosaink is, küzdöttek, hajtottak az egelizálásért. Nem egyszer Fortuna is besegített a vendégeknek, nem akart megszületni a hosszabbítást jelentő hazai találat.

A hajrában Horváth András hátulról lökésért 2+10 perces kiállítást kapott - ez nagyon rosszkor jött. Az emberhátrányt kivédekeztük, majd Kevin Primeau lehívta kapusát és időt kért. Fokozódtak az izgalmak, különösen akkor, amikor a Graz üres kapus gólját les miatt érvénytelenítette Dremelj játékvezető. A szabály az szabály, még ha a lesen álló játékos nem is ért koronghoz. Az ellentámadás során kis híján betalált a Sapa Fehérvár, de végül elfogyott az idő. A Graz elvitte fájó módon mindkét pontot, pedig ebben a meccsben több volt.

Mestermérleg, Kevin Primeau:

Meg kell tanulnunk jól játszani akkor is amikor vezetünk, és akkor is, amikor hátrányban vagyunk. Ma inkább akkor voltunk jók, amikor az ellenfél vezetett. A harmadik harmadban mutatott játékunkra lehet építeni. (A szakemberrel készült hosszabb beszélgetés szombat folyamán lesz olvasható honlapunkon.)

Mestermérleg, Bill Gilligan:

Az első játékrészben nem voltunk rosszak, dacára annak, hogy két gólos hátrányba kerültünk. A második harmadban még jobban játszottunk, a góljainkkal pedig az önbizalmunk is megjött. Ám az utolsó húsz percre kiengedtünk, és ez majdnem megbosszulta magát. A győzelmünkhöz szerencse is kellett, mert a hazaiak akár pontot vagy pontokat is szerezhettek volna.

Sapa Fehérvár AV19 - Moser Medical Graz 99ers 3-4 (2-0, 0-4, 1-0)
Székesfehérvár, 2900 néző, vezette: Dremelj, Bedő, Lesnjak.
Sapa: Satosaari - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas M., Ladányi, Durco, Ackeström, Palkovics, Johansson, Kovács, Orbán, Kranjc, Holéczy, Martz, Fekete, Maklári, Mihály, Nagy, Hegyi. Vezetőedző: Kevin Primeau.
Graz 99ers: Weinhandl - Klimbacher, Werenka, Woger, Paré, Peintner, Lindgren, Tremblay, Ganahl, Lange, C. Harand, Lembacher, Kuiper, Iberer, Norris, Lenes, Iberer, Brunegger, Herzog, Ouellette, P. Harand.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >