Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Munkahelyteremtésre csoportosítják át a régiós forrásokat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 06.

ImageEgyeztető fórumokat tartottak tegnap a Városházán a Közép-dunántúli régió civil és gazdasági szereplőivel. A megbeszélések kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta, hogy a fórum résztvevői nagyon nyitottak voltak, s megállapodtak abban, hogy a jövőben elsősorban gazdaságélénkítésre és a munkahelyteremtésre fogják átcsoportosítani a régiós forrásokat.

 

A Regionális Fejlesztési Ügynökségnek számos együttműködő partnere van, s közéjük tartoznak a civilek is. A civil fórum egyfajta civil kontrollt is jelent, s olyan szervezetek vesznek részt benne, amelyek regionális szintben is gondolkodnak, és regionális feladatokat szeretnének átvállalni. A fórum résztvevői kifejtették, hogy szeretnék, ha következő alkalommal még több civil szervezet venne részt a megbeszélésen.

„A konzultáció olyan visszacsatolást és olyan javaslatokat eredményezhet, amellyel 2013-ig is, de főként 2014-től az új akciótervek már biztos hogy civil kontrollal lennének megvalósíthatóak.” - mondta Cser-Palkovics András.

Ezt követően az elnök kiemelte, hogy a kitűzött célok eléréséhez folyamatos konzultációra van szükség a gazdaság szereplői, valamint a regionális fejlesztési ügynökség és tanács között.

 „Az önkormányzatoknál működőképes lehet, ha civilek látnak el bizonyos feladatokat, mert sokszor szakmai alapon egy civil szervezet magasabb szinten tud elvégezni egy munkát, mint adott esetben egy-egy önkormányzat.” – nyilatkozta dr. Cser-Palkovics András.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >