Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Létfontosságú két pontot szereztünk Jesenicében Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. november 08.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 vezstes állásból mentette hosszabbításra a Jesenice elleni találkozót - Eric Johansson két gólt vállalt a felzárkózásból A ráadásban Kranjc találata azt jelentette, hogy a bónuszpont is a miénk lett. - Az Acroni Jesenicét igencsak fűtötte a visszavágás vágya a közelmúltbeli vereségért, ennek megfelelően felettébb határozottan kezdtek. Mindössze 14 másodperc telt el, és máris védenie kellett Hetényi Zoltánnak, akit Toni Dahlman tett próbára. 96 másodperccel a kezdés után pedig máris emberelőnybe kerültek: Sabolic, Jeglic, Cavosie és Ticar is alaposan megmozgatta Hetényit.

 

A 6. percben már kapusunk sem tudott segíteni: Jeglic átadását a kapu előtt álló Werner váltotta gólra (1-0). A harmad derekáig a szlovének akarata érvényesült, ezt Hafner szólója és Ticar helyzetei is egyértelműsítették. Az első fehérvári ziccerre nyolc percet kellett várni, ekkor Martz mehetett egyedül Suomalainenre, de nem tudott túljárni a finn hálóőr eszén.

A következő támadásnál azonban már a mieink örülhettek: Martz korongja remekül találta meg a kaputól két méterre helyezkedő Holéczy-t, aki esélyt sem adott Suomalainennek (1-1). Jót tett a Sapa Fehérvárnak az egyenlítés, Kovács és Palkovics is veszélyeztetett. A másik oldalon Cavosie villant meg: becsapta Kranjcot, de Hetényit már nem tudta. A 15. percben ismét hazai emberelőny következett. A legnagyobb lehetőség Lysak előtt adódott, aki a kapuvasat találta telibe.

A szünetig az állás már nem változott, pedig a Jesenice részéről Lysak és Cavosie, a Sapa Fehérvártól pedig Kovács is kecsegtető helyzetbe került. A második felvonásban is hamar emberfórban találta magát a Jesenice, sokat azonban nem tudtak belőle kihozni. Egyenlő létszámnál jobban ment nekik, a fiatal Dolinsek egyedül tört kapura a jobb oldalon, és nem is hibázott (2-1).

Ezt követően rákapcsolt a Sapa Fehérvár, mi is kaptunk emberelőnyt, ebben Kranjc és Palkovics is egyenlíthetett volna. A kimaradt lehetőségeink újfent megbosszulták magunkat: a nagy napot kifogó Dolinsek a kék vonalról megduplázta a hazai előnyt (3-1). Kevin Primeau felrázta tanítványait a szünetben, harapósan érkezett ki a vendégcsapat a befejező húsz percre. Eric Werner elvesztette a korongot, névrokona, Eric Johansson lecsapott a játékszerre, és magabiztosan be is vágta a kapuba (3-2).

Szárnyakat kapott a Sapa Fehérvár: Holéczy, Martz, Sofron és Tokaji is tesztelte Suomalainen reflexeit. Az egyenlítés a levegőben lógott és sokáig nem is kellett rá várni: az 50. percben Johansson emberelőnyben a második gólját szerezte (3-3). Mihály Árpád durva szabálytalansága nyomán felpaprikázóftak a kedélyek, kisvártatva kettős emberhátrányban kellett védekeznünk. Kiválóan teljesítettek a speciális soraink, még ellentámadásokra is futotta az erőnkből.

A találkozó hosszabbításba torkollott, amelyet emberelőnyben várhattunk. A ráadás nem tartott sokáig: 24 másodperc elteltével Kranjc kék vonalas bombája Suomalainen mögé zúdult. Ezzel az igen sokat érő bónuszpont a Sapa Fehérváré lett.

Acroni Jesenice - Sapa Fehérvár AV19 3-4 (1-1, 2-0, 0-2, 0-1)
Jesenice, 2446 néző, vezette: Bogen, Hribar, Mathis.
Jesenice: Suomalainen - Cavosie, Robar, Dahlman, Ticar,  Lysak, Werner, Erman, Zidan, Sabolic, Jeglic, Nolan, Beckett, Kuralt, Hafner, Brus, Magovac, Susanj, Sodja, Dolinsek. Vezetőedző: Heikki Mälkiä.
Sapa: Hetényi - Durco, Ackeström, Palkovics, Johansson, Kovács, Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi, Orbán, Kranjc, Holéczy, Martz, Mihály, Maklári, Fekete, Hegyi. Vezetőedző: Kevin Primeau. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >