Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
2005-től legyen kötelező visszafizetni a végkielégítéseket Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. november 09.

ImageAz új javaslatok szerint nem kötik össze az Alkotmánybíróság hatáskörét a népszavazási tilalmakkal, és módosítják a különadó tervezetét is - minderről Lázár János beszélt Az Estében. - Az elmúlt húsz év egyik legfontosabb és legjelentősebb társadalmi vitája bontakozott ki az érdekképviseletek, a társadalmi szereplők és a parlamenti pártok között az elmúlt két hétben. Figyelembe vette az érveket, összegezte a vitát és néhány kérdésben, amit úgy gondolt, hogy a társadalom széles rétegei számára fontos, és javaslatot tett a kérdés rendezésére.

 

Lázár János hozzátette: szerinte a választási ígéretek betartása, nem gyöngíti, hanem erősíti Magyarországon a demokráciát.  

A Fidesz egyik választási ígérete volt, hogy az elmúlt években kifizettet végkielégítéseket visszaszerezze és a pofátlan végkielégítések rendszerét megszüntesse. A frakcióvezető arra tesz javaslatot, hogy 2005-től legyen kötelező visszafizetni, viszont, akik korábban kaptak végkielégítést azoknak a lelkiismeretére van bízva, hogyan döntenek.

Lázár elmondta, hogy ő is érintett a kérdésben, mert kétszer kapott szabadságmegváltást, amit most vissza kell fizetnie. A Fidesz frakcióvezetője kérdésre válaszolva azt mondta, aki felvett 20, 40, 100 milliókat, annak ne legyen probléma visszafizetni azt az összeget.

Ideiglenes megoldást javasolt az Országgyűlésnek

Javaslatot tett arra, hogy a népszavazási tilalmakkal ne kössék össze az Alkotmánybíróság hatáskörét. Hangsúlyozta, azt fogja javasolni, hogy bizonyos alapjogok, például az élethez való és az emberi méltósághoz való jogot, illetve a szólásszabadságot és a véleménynyilvánítást érintő költségvetési-, adó-, járulék-, vám- és illetéktörvények esetében mindenkinek legyen lehetősége arra, hogy kontrollt kérjen az Alkotmánybíróságtól.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >