Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Őrizetben a dunaújvárosi pincefeltörők Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 09.

ImageElfogták a dunaújvárosi rendőrök azt a három dunaújvárosi férfit, akiket mintegy hatvan dunaújvárosi pincefeltöréssel gyanúsítanak. A trió egyik tagja jelenleg már börtönbüntetését tölti, a másikat tegnap helyezte előzetes letartóztatásba a Székesfehérvári Városi Bíróság. Harmadik társuk szabadlábon védekezik.

 

"Nagy fogást könyvelhettek el maguknak a dunaújvárosi rendőrök." - tudtuk meg Németh – Kész Mónika rendőr-századostól, a FM RFK szóvivőjétől.

Széleskörű adatgyűjtést követően elfogták ugyanis azt a háromfős társaságot, akik szeptember eleje óta Dunaújváros területén rendszeresen törték fel a társasházak pincéit. Számlájukra mintegy hatvan betörés róható. Ezek között akad kísérlet is, mert volt olyan tároló, ahonnan nem tudtak semmit magukkal vinni, de a legtöbb helyről jól megpakolva távoztak.

A csapat járt a Hajnal utcában, a Március 15. téren, a Lajos Király körúton, a Bocskai utcában, a Fáy András utcában, a Szórád Márton úton, a Táncsics Mihály utcában, a Vasmű úton, a Derkovits utcában és a Hold utcában lévő házak pincéiben. Azonban nem kizárt, hogy a fentieken kívül a város más utcáiban is törtek fel tárolókat. A nyomozók ugyanis az elkövetők által bérelt lakásban rengeteg olyan dolgot is találtak, amik tulajdonosainak beazonosítása még folyamatban van. A házkutatások során lefoglalt tárgyak között vannak kerékpárok, szerszámok, különböző elektronikai cikkek, és egyéb használati tárgyak, köztük horgászfelszerelés és festék, de még alkohol és élelmiszer is.

Image
.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a kép alapján várja a sértettek jelentkezését.

A nyomozók azt kérik, hogy aki azon felismeri a tőle korábban eltulajdonított tárgyak valamelyikét, az jelentkezzen a 25/510-510-es telefonszámon. Az elfogott társaság mindhárom tagját gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Elfogásukkor egyikükkel szemben két körözés is érvényben volt. A 23 éves K.E. ellen a Dunaújvárosi Városi Bíróság adott ki elfogatóparancsot korábban általa elkövetett és vele szemben folyamatban lévő bűnügyekben.

A Fejér Megyei Bíróság BV Csoportja pedig elővezetését kérte, mert rablás elkövetése miatt vele szemben hozott jogerős ítélet alapján be kellett volna vonulnia a börtönbe, amit elmulasztott. Gyanúsított kihallgatását követően így megkezdte börtönbüntetését. Társa, a 25 éves Sz. B. – akivel közös albérletben laktak – bűntett előéletű. Kábítószerrel való visszaélés, súlyos testi sértés, valamint lopás elkövetése miatt ítélték már el korábban.

A mostani betöréseket is próbára bocsátása alatt követte el. A Székesfehérvári Városi Bíróság őt tegnap helyezte előzetes letartóztatásba. Harmadik társuk – a 31 éves R.Zs.- szabadlábon védekezik.

 
< Előző   Következő >