Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mikrodermabrázió - bőrcsiszolás, vitaminkoktéllal dúsítva
Mikrodermabrázió - bőrcsiszolás, vitaminkoktéllal dúsítva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 09.

ImagePigmentfoltos, pattanásos, heges, fénykárosodott, ráncos, vagy durva, érdes a bőre? Nem kell tovább keseregni a tükör előtt, avagy méregdrága csodakrémekre költeni - amelyek többsége általában csak ideiglenes megoldást nyújt, vagy pont, hogy ront a helyzeten. Létezik ugyanis egy olyan megoldás, amely mindezen problémákat hatékonyan kezeli. Ez a mikrodermabrázió. Az eljárás lényege, hogy speciális előkezelések után, vákuum és steril kristályok segítségével lecsiszolják a bőrt, majd értékes hatóanyag "koktéllal" táplálják. A „mélyre” bevitt vitaminok így jobban hasznosulnak, és az eredmény tartósabb lesz. A bársonyos, üde bőr pedig hosszú ideig megmarad.

 

A mikrodermabrázió – bőrmegújítás - egy kíméletes, ám hatékony bőrcsiszolást foglal magába. Egy olyan manuális hámlasztó eljárást, amely nem fájdalmas, viszont nagyon eredményes, és minden bőrtípusra alkalmazható.

Image
A kezelés előkészítése...

Image
.

Hogy pontosan hogyan is kell elképzelni egy ilyen kezelést, s miben rejlik a „titok”? Erről kérdeztük Székesfehérvár leghíresebb kozmetikus mesterét, Zámbó Zoltánnét.

Image
.

Image
Az előkezeléshez használt anyagok

Betti már 35 éve dolgozik a szépségiparban, s tíz évvel ezelőtt tanulta meg e módszert Németországban. S miután felismerte, hogy milyen fantasztikus lehetőségek rejlenek benne, fehérvári szalonjában rögtön alkalmazni is kezdte – a városban elsőként.

Image
.

Image

Később Budapesten is üzletet nyitott, ahol számos celeb jár hozzá, hogy igénybe vegye e szolgáltatást: színészek, modellek, üzletemberek. Persze, nemcsak a „hírességek” kiváltsága ez a fajta kezelés, hiszen sok olyan problémára is megoldást jelent, amely a tinédzsereket, vagy a háziasszonyokat érinti – ráadásul elérhető áron.

Image
.

Image
.

Itt van például a serdülő lányok rémálma: a pattanás. Hiába a sok csodakrém, az extra zsíroldó hatású arctonik, azért az aknék csak nem akarnak eltűnni. Aztán jönnek a húszas évek, a túlzott napozás – és annak káros hatása. Harminc felé – és után – a ráncok miatt aggódunk, és sorolhatnánk tovább.

Image
.

Image
.

 „A mikrodermabráziótól a bőr szebbé, egyenletesebb színűvé, ráncmentesebbé, s bárosonyos tapintásúvá válik.” – tudtuk meg Zámbó Zoltánnétól – „E módszerrel el tudjuk tűntetni az apróbb ráncokat, s kezelni tudjuk a napkárosodott bőrt.”

Lehet, hogy most, ősz végén nem gondolunk a nyárra, ám a bőrünk még igencsak emlékezik erre az évszakra!

Image
.

Image
.

Nyáron a fény hatására fokozott pigmentáció alakul ki, a szaruképződés is erőteljesebb, s a szép barna szín nem egyenletesen kopik le, hanem többnyire foltosan. Ezektől a foltoktól is megszabadít ez az eljárás. Sőt, pont ez az időszak – az ősztől tavaszig tartó – alkalmas arra, hogy a mikrodermabráziót elvégezze a szakértő kozmetikus mester.

Image
.

Image
.

A kezelés ugyanis olyan hatékony, hogy sokáig – még felhős időben is! – megfelelő fényvédelmet kell biztosítani a bőrnek, mivel annyira „letisztult” állapotba kerül. (A kezelést követő hetekben értelemszerűen szoláriumba sem szabad járni, s legalább 50 faktoros fényvédő krém használata ajánlott az utcán!)

Image
.

Image
.

És, hogy pontosan miképpen is zajlik egy ilyen kezelés, és hogyan tudnak tökéletesen felszívódni a hatóanyagok? Erről lesz szó a folytatásban...

Ám addig is ízelítőt lálthatnak e cikk fényképeiből, amelyek Zámbó Zoltánné mikrodermabráziós kezelése alatt készültek.

Image
.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >