Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Semjén: Az állami nyugdíjrendszer jövedelmezőbb
Semjén: Az állami nyugdíjrendszer jövedelmezőbb Nyomtatás E-mail
Írta: Hiradó, Fidesz   
2010. november 11.

ImageAmi Magyarországon van, az csak a volt szocialista országokban megszokott - közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magánnyugdíj-pénztárakra kialakított konstrukcióval kapcsolatosan csütörtökön a köztévében. Arra az újságírói kérdésre, hogy zavar alakult-e ki a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban a Fidesz és a KDNP között, Semjén elmondta, hogy ez nem egy Fidesz-KDNP konfliktus.

 

"Ez a szövetség egy hatalmas szövetség, ebben a szövetségben nagyon sok érdek, sok felfogás, sok világszemlélet van együtt. Jelenleg, ezek a felfogások, szempontok, érdekek ütköznek". Hozzátette: egy ekkora néppárt esetében természetes, hogy a különböző érdekek artikulálódnak.  

Magánnyugdíj-pénztárakkal kapcsolatban a miniszterelnök helyettes elmondta, "ekkora abszurditást Nyugat-Európában nem követtek el. A nyugat-európai országokban elképzelhetetlen, hogy az állami nyugdíjpénz, egy banki konstrukcióhoz kifolyik. Ami Magyarországon van, az csak a volt szocialista országokban megszokott - mondta.

Semjén Zsolt a Ma reggelben elmondta azt is, hogy az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy az alapkezelők a befektetések jelentős részét elvesztették. Felhívta a figyelmet arra, hogy az állam 2 százalékért, míg az alapkezelők 4-5 százalékért kezelik a befektetéseket, tehát az emberek befizetéseinek nagy része elúszott.

"Most a kormány nem csinál mást, mint lehetőséget teremt az embereknek, hogy szabad akaratukból eldöntsék, hogy akarnak-e ilyen kockázatot vállalni, vagy visszajönnek az állami keretbe" - közölte a miniszterelnök-helyettes.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >