Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Vox Mirabilis Kamarakórus a Vakok Intézetében
A Vox Mirabilis Kamarakórus a Vakok Intézetében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 14.

ImageKülönleges meghívásban részesült a Vox Mirabilis Kamarakórus. „Összeköt a zene” címmel dalos találkozót tartottak látássérültek és egészséges énekesek részére. A találkozóra a Vakok Intézetében került sor, ahol 12 együttes lépett színpadra. Az érdeklődők hallhattak népdalokat, hangszeres muzsikát, egyházi és világi kórusműveket is.

 

Számunkra nagy megtiszteltetést jelentett, hogy Lak István tanár úr meghívott erre a találkozóra - mondta Zemlényi Katica, a kórus karnagya – nagyon megható volt együtt énekelni olyan emberekkel, akik nem látnak, csak a hangjukra és a ritmusérzékükre hagyatkozhatnak. Ekkor érzékeltük, hogy nekünk mennyivel könnyebb dolgunk van, és most már úgy tekintünk szemünk világára, mint egy nagy kincsre!

A kamarakórus a nézők szavazatai alapján meghívást kapott 2011. júniusra Sopronba a 3 napos Liszt Fesztiválra.

Ez a megtiszteltetés nagy örömmel töltötte el az énekkar minden tagját, akik most készítették el Karácsonyi CD felvételüket, amit hamarosan kézbe is kaphatunk! A Vakok Intézete további együttműködésre kérte a Vox Mirabilis Kamarakórust, aminek nagyon szívesen tesznek eleget.

Legközelebb ma, 16:00-kor énekelnek Sukorón a Református templomban a vörös iszap károsultjainak megsegítésére, utána a Krisztus Király Napokon vesznek részt (nov.19-21.), majd következnek az adventi és karácsonyi koncertek.

Már jövőre is több meghívásuk van, sok szép feladat áll előttük!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >