Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lázár: Fontos választási ígéretünket teljesítettük Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. november 17.

Image"Az Alkotmánybíróság jogkörének és az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításával a kormányzó pártszövetség sarkalatos választási ígéretének tett eleget; ez nem gyengíti, hanem erősíti a demokráciát." - hangsúlyozta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. A Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlés keddi döntéseivel nem a demokrácia, hanem a "pofátlan végkielégítések" vannak veszélyben. A parlament kedden elfogadta a Lázár által benyújtott, a 98 százalékos különadóval összefüggő javaslatokat, köztük az alkotmány módosítását.

 

A döntéssel a kormány visszaszerzi a kifizetett végkielégítéseket, és megszüntetni a végkielégítések rendszerét. 

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: keddi négy módosító indítványát a különadókat szabályzó törvényhez, a társadalmi szervezetekkel és alkotmányjogászokkal folytatott tárgyalásai eredményeként nyújtotta be. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének, a Munkástanácsok és más közéleti szereplők javaslatait is tartalmazza a négy módosító indítvány - tette hozzá.

A keddi döntés már csak azért sem veszélyeztetheti a demokráciát, mert ideiglenes, ugyanis a jövő tavasszal elfogadandó alaptörvénynek tisztáznia kell ezeket a kérdéseket - tette hozzá a politikus. A frakcióvezető elmondta: szeretnék viszont látni az LMP-t és az MSZP-t az alkotmányozási folyamatban, hiszen a jelenlegi módosítások csak ideiglenes jellegűek, illetve az új alkotmány vitája még nem zajlott le - fűzte hozzá a fideszes politikus.

Lázár János hangsúlyozta: azért az emberi méltósággal összefüggésben határozták meg az Alkotmánybíróság felülvizsgálati jogkörét, mert az elmúlt húsz esztendős gyakorlatában igen gyakran arra hivatkozott indoklásaiban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >