Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Konferenciák hete a Kodolányi János Főiskolán
Konferenciák hete a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 17.

ImageA Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan az elmúlt napokban - a tudományos élet meghatározó képviselőinek részvételével  - rangos konferenciáknak adott otthont a Kodolányi János Főiskola, amelyek kiválóan reprezentálják az intézményben folyó élénk tudományos munkát. - A Magyar Tudományos Akadémia 1997 óta emlékezik meg a Magyar Tudomány Ünnepéről.

 

Tóth Bence kommunikációs titkártól megtudtuk, hogy a rendezvénysorozathoz a Kodolányi János Főiskola négy eseménnyel csatlakozott, melynek nyitó eseménye a Budapesti Oktatási Központban november 5-én Innováció, versenyképesség, KKV-k címmel rendezett rangos nemzetközi konferencia volt. A KJF Gazdálkodási és Menedzsment Tanszéke által szervezett találkozón a hazai előadók mellett román, szlovák, angol, lengyel és német szakemberek is megismerhették annak a kutatásnak az eredményét, melyben közel 1000 hazai kis -és közepes vállalkozás innovációs gyakorlatát, problémáit és eredményeit kérdőívek, mélyinterjúk, esettanulmányok során mérték fel.

A konferencia közel 40 előadójának közös üzenete volt az innováció fontossága a gazdasági és társadalmi siker szempontjából egyaránt. A Kodolányi János Főiskola Neveléstudományi Tanszéke Neveléstörténeti mozaikok - Dr. Tölgyesi József 70. születésnapja tiszteletére címmel 2010. november 10-én konferenciát rendezett Székesfehérváron. A konferencián szó volt az iskola fejlesztési tendenciáiról, a reformpedagógia helyzetéről, a motivációkutatás legújabb trendjeiről és a nemzetiségek, nemzetiségi kultúrák oktatásáról is.

Az ünnepelt, Dr. Tölgyesi József a Devecser életében bekövetkezett változásokat dolgozta fel, annak kapcsán, hogy milyen hatásokat generált az oktatás a településen. November 12-én a Kodolányi János Főiskola és az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központjának közös szervezésében immár ötödik alkalommal került megrendezésre az "Alkalmazott informatika és határterületei" szimpózium.

A konferencia az elmúlt időszak projektjeit, tudományos eredményeket ismertette, erősítve a régió oktatási és gazdasági szereplőinek együttműködését. Országos viszonylatban is kuriózumnak számít a Kodolányi János Főiskola és a Modern Minerva Alapítvány közös rendezvénye, melyen fiatal történészek és társadalomtudósok mutatták be kutatási eredményeiket.

A 27 doktorandusz- és végzős MA-szakos hallgató az ország 10 felsőoktatási intézményének képviseletében a magyar történelem egyes fejezeteit és a politikatudomány legfrissebb kutatási irányait érintették előadásaikban 2010. november 12-én. A rendezvényen emellett átadásra kerültek a tavalyi pályaművek köréből kiválasztott legjobb dolgozatót alkotók számára a Modern Minerva Alapítvány díjai is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >