Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Fidesz a keresztény áldozatokra emlékezett
A Fidesz a keresztény áldozatokra emlékezett Nyomtatás E-mail
Írta: ujbuda.hu   
2010. november 17.

ImageA forradalom szentimrevárosi hőseire emlékeztek a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Dr. Simicskó István országgyűlési képviselő, honvédelmi államtitkár köszöntője után emléklapot adott át azoknak a kerületi időseknek, akiket keresztény hitük miatt hurcoltak meg a kommunista diktatúra éveiben.

 

Dr. Veress Gábor, a Fidesz Veszprém megyei Kulturális Tagozatának elnöke nyitóbeszédében elmondta, még ma is rengeteg olyan idős él a XI. kerületben, akiket az 1950-es években keresztény hitük miatt üldöztek, hurcoltak meg, vagy zártak börtönbe.

Image
.

Simicskó István az emlékezést folytatva azt mondta, az egymás elárulásán alapuló, mentálisan beteg rendszer azért támadta minden erejével az egyházat, mert tudta, akitől elveszi a hitét, az könnyen megtörhetővé, irányíthatóvá válik.

Image
.

 A szentimrevárosi hősök erkölcsi neveltetésüknek köszönhetően soha nem adták fel hitüket, és elveiket - tette hozzá a képviselő. Az államtitkár a Szent Imre nap kapcsán az ünnepelt hercegről is megemlékezett. Simicskó István azt mondta, István király fia a magyar fiatalok számára példaképül szolgálhat, hiszen rövid élete alatt is bizonyította hitét, tetteit soha nem a politikai érdekek irányították.

Image
Fotó: ujbuda.hu

Az ünnepségen Szersén Gyula Jászai Mari-díjas színművész adta elő Döbrentei Kornél:Halottak napi versét, majd sor került az emléklapok kiosztására. Az elismertek között szerepelt a XI. kerület egykori ifjúsági vezetője, az üldöztetések egyik túlélője, a 91 éves Dr. Barlay Ö. Szabolcs is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >