Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jövőre ötvenhat milliárd többlet jut az egészségügynek Nyomtatás E-mail
Írta: Hiradó, Fidesz   
2010. november 18.

ImageUgyanitt a Parlament egészségügyi bizottságának fideszes elnöke leszögezte: nem lesz államtitkár, jó kapcsolatot ápol a szaktárcával, minden vitás kérdést meg tudnak beszélni. - "Nagy gazdasági mozgástér nincs, de azt észre kell venni, hogy jövőre 56 milliárd forinttal többet kap az egészségügy." - mondta Mikola István. A Parlament egészségügyi bizottságának fideszes elnöke hangsúlyozta: a költségvetés jó startpozíciót biztosít egy évtizedes fejlődési programhoz.

 

Az államnak sokkal nagyobb felelősséget kell vállalnia az egészségügyben - mondta Mikola, aki leszögezte: nincs szó a kórházak államosításáról, sokkal inkább a fenntartói felelősségben egy fokozott állami szerepvállalásról. Így ugyanis a kapacitásokat jobban hozzá lehet igazítani az ellátási szükségletekhez, az új technológiákat pedig racionálisabban lehetne elosztani központilag.

Kérdésre válaszolva Mikola kijelentette: nem lesz államtitkár. Hozzátette: jó kapcsolatot ápol a szaktárcával, próbálja formálni az egészségpolitikát, de minden vitás kérdést meg tudnak beszélni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >