Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Tízmilliós jutalmak a Magyar Rádiónál
Tízmilliós jutalmak a Magyar Rádiónál Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. november 19.

ImageTitkos döntéssel 162 millió forint jutalmat osztott szét júliusi távozása előtt Such György, a Magyar Rádió elnöke. Az intézményben óriási a felháborodás. - Kerényi helyettese, Szikra Zsuzsa 6 millió forintot vehetett fel, csakúgy, mint a Kossuth főszerkesztő-helyettese, Merza Jenő. Utóbbi lapunk kérdésére nem adott választ, felvette-e a pénzt, és az intézmény PR-vezetőjéhez irányított. Próbáltuk elérni a jutalomlistán négymillió forintos helyet kapó Borbély Juliannát, de nem vette fel a telefonját. Jeney Erzsébet, az üzemi tanács vezetője lapunknak annyit mondott, hétfőre mindenképpen összehívja a testületet a jutalomlista miatt.

 

A lapunk birtokába került dokumentum szerint a rádió vezetője júniusban intézkedett 51 rádiós titkos jutalmáról, összesen 162 millió forint kiosztásáról. Az elismerések legalsó szintje egymillió forint - ehhez közelít a Gondolat-Jel című műsort jegyző Szénási Sándor is 1,5 millióval. Ha az elnök követte volna az általa teremtett megkülönböztetésmentes hagyományt, az összes rádióst megjutalmazta volna: nyolcszázan fejenként kétszázezer forintot vihettek volna haza.

Volt ilyenre példa, tavaly nyáron és karácsonykor 100-300 ezer forintot kapott mindenki. Idén azonban nem lesz jutalom, nincs rá pénz - terjedt el a csalódást okozó bejelentés év közben. Ezért is váltott ki megdöbbenést a Bródy Sándor utcában, amikor a minap a belső postaládákból a titkos listát vehették kézbe a munkatársak. Egyik forrásunk azt mondta, azóta tapintható a feszültség, a rádiósok egymáson kérték számon a lista hitelességét.

"Egyikük se tagadta, hogy az összeget megkapta, de volt, aki visszakérdezett: miért, te nem vetted volna fel?" "Ez volt a júdáspénz - fogalmazott egy másik fültanú -, legalább felerészben már nem dolgoznak itt, Suchhal jöttek, Suchhal mentek. Többségük a balliberális oldalhoz köthető, ez nyilvánvaló." "Az egyik kolléga, aki a hónap végét rendszerint kétezer forintból próbálja túlélni, sírva kérte számon az igazságtalanságot" - idézi fel a folyosón történteket egy harmadik szemtanú.

Such nyáron kétmilliárd forint bankbetéttel adta át az intézményt, ezért különösen fáj a havonta 150-200 ezer forint bérből élő rádiósok többségének az eltitkolt jutalomosztás.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >