Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Mol Liga: Kár ezért a meccsért
Mol Liga: Kár ezért a meccsért Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. november 20.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata hamar megszerezte a vezetést a Steaua ellen, ám a hazaiak - jó emberelőnykihasználásuknak köszönhetően - megfordították a mérkőzést. A mieink helyzetei mind kimaradtak, így nem sikerült a pontszerzés. - Nincs rá jobb szó, lehangoló miliőben került sor a Steaua elleni fellépésünkre, jóindulattal 50 néző lézengett a lepusztult lelátókon, a minimális karbantartást is nélkülöző Mihai Flamaropol Jégcsarnok egykoron fantasztikus létesítmény lehetett, de manapság elkeserítő látványt nyújt.

 

A mieink - úgy tűnt - függetlenítik magukat a szomorkás kulisszáktól, és bátor támadójátékkal kezdtek. Ennek meg is lett az eredménye, Németh révén már a második percben nálunk volt az előny, Ozsváth és Pilcsik átadóként jeleskedett (0-1). Sajnos nem hatott megnyugtatólag ránk a korai vezetés, a sok problémával küzdő, de azért még mindig számos rutinos hokist felvonultató Steaua rákapcsolt, és mind gyakoribb vendég lett a kapunk előtt. Az első emberelőnyüket mindjárt gólra is váltották: az egyetlen még kitartó légiósuk, Yíelelyanenko hatalmas gólt lőtt a kék vonalról (1-1).

A folytatásban jobbára mezőnyjátékot szemlélhettünk, mindkét oldalon kihagyott emberfórokkal. A Sapa Fehérvár kissé ideges, kapkodó hokit mutatott be, a döntetlen állás mindenesetre jó alap volt a folytatásra. A második játékrész óriási vendéghelyzettel kezdődött: Farkas egészen szenzációs, hajszálpontos 40 méteres passzal indította Kovácsot, aki szólóban törhetett Catrinoi kapujára, sajnos azonban a rutinos hálóőr megoldotta a feladatát.

A következő fehérvári kiállítást ismét góllal büntette a Steaua: hatalmas volt a zűrzavar a harmadunkban, a sok csatát megélt Timaru pedig két lépésről az üres kapuba kellett csak, hogy továbbítsa a korongot (2-1). Kissé megfogott minket ez a fejlemény, ennek ellenére nem volt benne a levegőben a szerénytelenül 99-es mezben játszó Mihailescu találata, aki egy gyors kontrát fejezett be eredményesen (3-1). Elszúrtuk ezt a játékrészt, ez nem túl erős Steaua tudott kétgólos előnyt felépíteni.

A befejező húsz percre rákapcsolt a Sapa Fehérvár, ám gólt ismét a hazaiak szereztek: Georgescu elhúzott a védő mellett, és fonákkal a kapuba csúsztatta a játékszert (4-1). A válaszunk nem késett sokat: egy kapu mögötti feladást Németh értékesített (4-2) - újra nyitott lett minden. Végre mindenki a kellő fordulatszámon pörgött, abszolút érett a harmadik fehérvári találat. Balogh kiállítása sem törte meg a lendületünket, Pilcsik egyedül állhatott szemben Catrinoi-al, egy szép csellel el is fektette a kapust, meg is emelte a korongot úgy, ahogy kell, a kapus azonban ritkán látható bravúrral a levegőből ütötte el a gólba tartó pakkot.

A szerencse nem volt tehát a mi oldalunkon, ez egyértelmű lett egy perc múlva, amikor épp kiegészülésünk pillanatában Tapu mattolta Vay-t (5-2). Igyekezett a Sapa Fehérvár, hogy kozmetikázza az állást, egyre formásabb támadásokat vezettünk, ám végül nem született újabb gól. A találkozóról összefoglalóan elmondható, hogy a végeredmény nem tükrözi a játék képét, a helyzeteket elnézve a pontszerzés sem lett volna elképzelhetetlen péntek este.

Steaua Rangers - Sapa Fehérvár AV19 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)
Bukarest, 50 néző, vezette: Csomortani, Trandfadir, Redai.
Steaua: Catrinoi - Romanescu, Irimia, Marcus, Nicolescu, Lupascu, Kostandi, Mastaleriu, Timaru, Pascaru, Tapu, Georgescu, Oprea, Lusneac, Yemalyanenko, Dumitru, Stefan, Mihailescu. Vezetőedző: Alexe Nelu.
Sapa: Vay - Meretei M., Balogh, Reiter A., Kiss D., Jobb, Kovács, Németh, Farkas, Dósa, Ondrejcik, Tóth A., Ozsváth, Tóth G., Pilcsik, Horváth D. Vezetőedző: Kóger István.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >