Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Átszervezésre kerülnek a betegutak Nyomtatás E-mail
Írta: Hiradó, Fidesz, Népszabadság   
2010. november 22.

Image"Nincs szó tömeges és azonnali államosításról. A változtatások lényege a betegutak átszervezése, a tartalékok mozgósítása." - jelentette ki a Népszabadságnak adott interjúban Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkár elmondta: a gondok jó része abból fakad, hogy nincs olyan szereplője az egészségügynek, amely a beteg gyors és hatékony ellátásában érdekelt. Ezt a szereplőt telepítik a rendszerbe, és körülbelül egymillió vagy ennél valamivel nagyobb lélekszámú területenként létrehozzák az úgynevezett Nagytérségi Egészségszervezési Igazgatóságokat. E testület tagjai a helyi intézmények menedzsmentjeiből kerülnek ki.

 

Az igazgatóság gondoskodna az intézmények közti ésszerű feladatmegosztásról, a közös beszerezések, informatikai rendszerek működtetéséről, a betegkezelések megszervezéséről - tájékoztatott a fideszes politikus, aki arra a kérdésre, pénzért megkerülhetők lesznek-e majd a várólisták, azt válaszolta: erről egy társadalmi vitát követően döntenek.

Mint mondta: nem akarnak senkit olyan helyzetbe hozni, hogy szükség esetén ne tudjon a megfelelő helyre menni, a természetes mozgásokat, betegutakat nem szeretnék korlátozni, mint ahogyan az sem kívánatos, hogy a fizetős ellátásba kényszerítsék a polgárokat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >